08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Петровић: Дошао је крај коруптивним радњама у бијељинским предузећима

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је данас изјавио да ће бити смијењени руководећи људи у градским предузећима која нису пословала у складу са добром пословном праксом и фискалном одговорности.

уторак, 16 марта, 2021 / 16:28

Он је рекао да су у завршној фази сви ревизорски извјештаји везани за пословање комуналних предузећа и да ће након тога бити донесене одлуке о смјенама.

"Биће одржане ванредне сједнице скупштине акционара у свим комуналним предузећима. Могу да поручим да ће криминално коруптивне радње бити заустављене и да ће поред руководиоца бити смијењени и надзорни одбори у предузећима која нису пословала у складу са добром пословном праксом", навео је Петровић.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић је изјавио да одржавање сједнице Предсједништва странке данас у Бијељини представља знак подршке градоначелнику.

"Петровићу пружамо подршку и желимо да успије у остваривању бољег економског амбијента. Безрезервну подршку му пружамо и у активностима на расчишћавању стања у јавним предузећима и подржавамо га да тај дио посла ради бескомпромисно и да према јавности буде потпуно отворен", рекао је предсједник СДС.

Шаровић је рекао да је Предсједништву СДС на данашњој сједници, између осталог, заузело ставове о Нацрту закона о испитивању поријекла имовине за физичка лица, појединце односно функционере, који је дошао од стране СНСД-а.

Он је оцијенио да овај закон нуди лоша рјешења и да је су она далеко испод оног нивоа који је предложила СДС прије неколико година.

СНСД –ов приједлог, додао је Шаровић, има за циљ да се у што краћем времену ова питања кроз лош закон ставе ад акта те да се прича о поријеклу имовине више не појављује у јавности.

"Тај нацрт је недовољан да би завриједио пажњу или да би га СДС подржала. Уколико буде упућен у даљу процедуру у Народну скупштину Републике Српске, СДС ће имати конкретне примједбе. Сматрамо да је овакав закон лош, недоречен, да нуди лоша рјешења те да ће да ступи на снагу тек 2023. године”, навео је Шаровић.

Предсједник Градског одбора СДС-а у Бијељини Томица Стојановић је поручио да је СДС у овом граду сваким даном све јача.

"Прије тачно годину дана странка се нашла у тешкој ситуацији у Бијељини и од тада смо прешли један тежак пут, али сада можемо рећи да је то био пут успјеха на коме смо поново добили свог градоначелника на изборима", рекао је он.

Стојановић каже да се показало да издаја не може бити опција.

"Сви они који су нас издали и продали се сада налазе у много тежој ситуацији, а станка коју су формирали људи који су напустили СДС у Бијељини сада готово да и не постоји", истакао је Стојановић.1 КОМЕНТАР

  1. Велико је питање може ли се поправити Република Српска!?
    Извор несреће Републике Српске су њене институције,заробљене и приватизоване од стране злих људи огрезлих у корупцији и грозној пљачци. Лагано би када би рекао да у институцијама нема добрих и поштених људи,премало је добрих и поштених да их је и 60%, зло је превагнуло.
    То је Република Српска,волио би свако нормалан да буде боља и јача али од тога нема ништа.