Петровдан: Прво честитање Шаровића као предсједника странке

Откако је СДС добио новог предсједника, наступила је вјероватно извјесна консолидација, те су се саопштења са адресе ове странке мало прориједила. Ово преносимо у цјелости, користећи прилику да у име Фронтал.РС честитамо крсну славу, најстаријој странци у Српској.

петак, јул 12, 2019 / 05:02

Нови челни човјек СДС још није повукао неке потезе унутар странке, који би забавили ишчекујућу јавност. Од њега се много очекује, како унутар странке, тако и у остатку српске политичке сцене. Прије свега се очекује смиривање страсти унутар ове политичке организације, односно ново проналажење њеног пољуљаног идентитета. На првом мјесту као српске, а онда и демократске странке.

Оно што остаје као чињеница, јесте да је Мирко Шаровић човјек који је претрпио огромну неправду од стране окупационих намјесника из ОХР. Преко прогона њега лично, обешчашћена је и читава Српска.

Тренуци када је приморан да напусти функцију предсједника Српске, а затим и јавни живот у цјелини, били су они када је кренуо суноврат СДС. Није ни чудо, онда, што многи очекују (или се прибојавају) да би Шаровић странку могао да врати у политички врх и преузме примат у артикулацији опозиционе политике, коју је од избора на овамо преузела ПДП.

Петровданска честитка

Поштовани чланови, симпатизери и поштоваоци Српске демократске странке, честитам вам велики празник и славу Светих апостола Петра и Павла на који дан је прије 29. година, 12. јула 1990. године основана наша странка.

Овај посебан дан у историји Српске демократске странке и Републике Српске је снажан повод и прилика да се окупимо и обиљежимо почетак освајања наших циљева прије свега, изградње боље, праведније и снажније Републике Српске.

Позивам вас да Cлаву и наш дан прославите заједно са нашим оснивачима, најстаријим члановима и њиховим породицама.

Желим да вас подсјетим и увјерим да сваки успјех и напредак увијек лежи у поштовању, вјеровању и јединству а јединство почива на нашим заједничким вриједностима и циљевима.

Искрено  вјерујући да наш напредак и успјех не зависe од других већ од нас самих и да је снага само у нама, срдачно вас поздрављам.

Предсједник Српске демократске странке

Мирко Шаровић с.п.

Програм

Централна прослава Светих апостола Петра и Павла, крсне славе Српске демократске странке и 29. годишњице од оснивања Српске демократске странке одржаће се 12. јула 2019. године у Палама према следећем програму:

09:00 – Света архијерејска литургија у цркви Успења пресвете Богододице (стара црква) у Палама,

10:00 – ломљење славског колача у цркви Успења пресвете Богододице (стара црква) у Палама,

11:00 – полагање вијенаца на Централном отаџбинском споменику,

13:00 – свечани ручак у свадбеном салону Макси (улица Старине Новака) у Палама.

Предсједник СДС Мирко Шаровић обратиће се медијима након полагања вијенаца на Централном отаџбинском споменику у 11:20 часова.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *