Петричевић са Вујичићем: Економске реформе и заједничке политике до 2021.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је радни састанак у просторијама министарства са представницима Завода за запошљавање Републике Српске, на челу са директором Мирославом Вујичићем.

уторак, 18 јуна, 2019 / 17:10

На састанку је разговарано о Регистру подстицаја који се додјељују привреди, предвиђеним Меморандумом о заједничким политикама за период 2018-2020. године, који је потписан између Владе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске, као и Програмом економских реформи Републике Српске за период 2019-2021. годинa.

Министар Петричевић је упознао представнике Завода за запошљавање о процесу израде Регистра подстицаја, као и колико је значајна заједничка сарадња и усклађеност при изради софтверског рјешења.

Директор Завода је рекао да је ово један од битних корака ка реализацији пројекта Регистра подстицаја, те да је битно да се на једном мјесту чувају подаци како би се постигла боља размјена информација између институција које додјељују подстицаје.
На састанку је постигнута сагласност о обостраној сарадњи као предуслову за рјешавање свих питања везаних за израду софтверског рјешења у циљу што боље размјене података.