Петиција Срба из Хрватске биће уручена Дежеру

БЕОГРАД – Представници 100 избјегличких удружења и завичајних клубова Срба из Хрватске предаће шефу делегације ЕУ у Србији Венсану Дежеру петицију с 45.000 потписа подршке, у којој се тражи правично и трајно рјешење њихових насилно и незаконито одузетих станарских, имовинских и других стечених права. Они ће Дежера замолити да копије с потписима прикупљеним током јануара, […]

понедељак, март 14, 2011 / 11:21

БЕОГРАД – Представници 100 избјегличких удружења и завичајних клубова Срба из Хрватске предаће шефу делегације ЕУ у Србији Венсану Дежеру петицију с 45.000 потписа подршке, у којој се тражи правично и трајно рјешење њихових насилно и незаконито одузетих станарских, имовинских и других стечених права.

Они ће Дежера замолити да копије с потписима прикупљеним током јануара, а у акцији која траје до 31. марта, преда највишим званичницима европских институција, уз молбу да подрже њихове оправдане захтјеве, најављено је на годишњој Скупштини Асоцијације избјегличких и других удружења Срба из Хрватске.

Предсједник Коалиције удружења избјеглица у Србији Миодраг Линта подсјетио је да се петицијом од ЕУ тражи да с властима у Загребу отвори суштински дијалог о трајном и свеобухватном рјешењу имовинских и многих других проблема више од 400.000 избјеглих и прогнаних Срба.

Он је истакао да је у овом тренутку приоритет рјешење проблема тајних спискова осумњичених за ратне злочине. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *