14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Пет милијарди људи користи мобилне, а Фејсбук ускоро двије

Глобалне агенције Ви ар соушл и Хутсуит објавиле су скраћену верзију извјештаја о дигиталној употреби мобилних уређаја широм свијета.

понедељак, 19 јуна, 2017 / 17:09

Глобалне агенције Ви ар соушл и Хутсуит објавиле су скраћену верзију извјештаја о дигиталној употреби мобилних уређаја широм свијета.

У извјештају се наводи да чак 5 милијарди људи на планети користи мобилни уређај неке врсте, што је 67 одсто укупне свјетске популације.

У складу са порастом броја продатих мобилних телефона пропорционално расте и број корисника друштвених мрежа, па тако само у САД Фејсбук користи више од 230 милиона људи, док други највећи раст биљежи Индонезија, у којој број активних корисника износи 117 милиона.

Укупан број Фејсбук корисника у међувремену се попео на 1.938 милијарди, што представља пад од 2.5 одсто. Ипак, стручњаци наводе да нема разлога за бригу јер је питање недеље када ће ова мрежа забиљежити двомилијардитог корисника.

Занимљиво је да кинески корисници и даље радије користе алтернативе Фејсбуку. Најпопуларнији је ВиЧет, који користи 870 милиона људи, а нарочито је импресиван податак да је само у претходних шест мјесеци ова мрежа добила 80 милиона нових корисника.Оставите одговор