11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Пет европских држава проблематизује израелско проширивање листе терористичких организација

Пет европских држава је након састанка Савјета безбједности УН изразило "озбиљну забринутост" јер је Израел на листу терористичких група уврстио шест палестинских организација грађанског друштва.

уторак, 9 новембра, 2021 / 11:20

Савјет безбједности није усвојио резолуцију нити објавио саопштење након састанка иза затворених врата.

Међутим, у саопштењу Естоније, Француске, Ирске, Норвешке и Албаније наводи се да ће сврставање на листу терористичких група за ове организације имати "далекосежне посљедице у политичком, правном и финансијском смислу".

У саопштењу се истиче да ће пажљиво бити размотрене информације Израела о основаности уврштавања ових организација на црну листу.

Током протеклог мјесеца, Израел је саопштио да је шест палестинских организација за људска права повезано са "Народним фронтом за ослобођење Палестинаца", који има оружано крило одговорно за смртоносне нападе на Израелце.

"Народни фронт" се налази на листи терористичких група САД и Израела.