Per Principio СНСД

Посланици СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ на карактеристичан начин показују принципјелност и досљедност у политичком дјеловању.

четвртак, јул 6, 2017 / 09:33

То се посебно огледа у бојкоту предсједавајућег Шефика Џаферовића и напуштању сједнице након што већина не прихвати њихов захтјев за његову смјену. Иако је Никола Шпирић још прије 14 година био члан Колегијума и скупа са Шефиком предсједавао сједницама, сада су се он и остали посланици СНСД-а напрасно просвијетлили па бојкотују Џаферовића и сједнице.

Ипак бојкот је често селективан, па је Шефиково предсједавање некада прихватљиво уколико се бране витални национални интереси по СНСД-у. Са бурним аплаузом и одушевљењем у Бијелој Сали недавно су дочекани посланици Додикове странке када су бојажљиво и срамежљиво, један по један спуштених глава загледаних у телефон, враћали се на сједницу како би подржали повећање акциза за гориво и наметнули нове намете грађанима покорно испуњавајући директиве ММФ-а. Занимљиво да су се посланици СНСД-а тихо ушуњали на сједницу само пар дана након што је њихов лидер у свом стилу категорично устврдио да неће гласати за акцизе. Не само да су сви његови посланици гласали за акцизе, већ је шеф Клуба Сташа Кошарац имао сталну координацију и телефонску линију са Бакиром Изетбеговићем, додуше не трошећи своје импулсе већ Шефикове јер су они јефтнији у ВПН СДА мрежи.

Сам Никола Шпирић често је витални национални интерес за СНСД. Тако се бојкот Шефика прекида и посланици враћају на сједницу како би се Шпирић предложио и изгласао за предсједника Заједничке парламентарне комисије за надзор Обавјештајно-безбједносне агенције. Злогласна УДБА је уткана у саме темеље СНСД-а, па није чудно што су и синоћ посланици напрасно прекинули лажни бојкот Шефика Џаферовића и у вечерњим сатима поново дошли на сједницу како би бранили Шпирића и његову смјену са функције предсједника Комисије за надзор ОБЕ због пропуста у раду. Када треба изгласати Николу Шпирића на неку функцију, или кад треба увести нове намете и задужити грађане, посланици СНСД напрасно заборављају српске жртве на Возући и муџахедине, и не смета им да сједе са Шефиком и скупа гласају.

Судови и историја ће утврдити ко је одговоран за велике злочине и страдање недужних Срба на Возући и осталим мјестима, али је крајње непримјерено и неморално злоупотребљавати невино пострадале у дневно-политичке сврхе и манипулисати емоцијама грађана зарад тренутних политичких интереса који се мијењају из дана у дан.

О принципјелности и досљедности Додика и СНСД-а могли би се написати томови и читаве студије, и описати специфичан стил „Пер принципио СНСД“ представљајући велике заокрете у ставовима, од јуначења до пузања према ММФ-у, побачајима Вучићу и Николићу, представницима међународне заједнице, кредиторима, Сарајеву… За овакво понашање народ је давно смислио пословицу која каже да ставити образ под задњицу често није лијепо, али буде корисно!

(Небојша Вукановић)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *