Пензионерске журке: Након оснивача окупаљају се и предсједници НСРС (имаће и госта)

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић окупиће у понедјељак све досадашње предсједнике парламента да би размотрили тренутну политичку ситуацију На састанак би требало да дођу Момчило Крајишник, Драган Калинић, Петар Ђокић, Душан Стојичић и Игор Радојичић, а придружиће им се и предсједник РС Милорад Додик. Крајишник, који је био први предсједник Народне скупштине, рекао је […]

субота, 23 јануара, 2016 / 19:21

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић окупиће у понедјељак све досадашње предсједнике парламента да би размотрили тренутну политичку ситуацију

На састанак би требало да дођу Момчило Крајишник, Драган Калинић, Петар Ђокић, Душан Стојичић и Игор Радојичић, а придружиће им се и предсједник РС Милорад Додик.

Крајишник, који је био први предсједник Народне скупштине, рекао је "Гласу Српске" да ће сви изнијети своја искуства у раду највише законодавне институције у РС.

– Овакви састанци би требало да буду пракса, јер сви који су у протеклом периоду радили овај значајан посао имају вишеструка искуства. Она ће помоћи и да буду превазиђене несугласице и ова политичка ситуација у коју је увучена и актуелна Народна скупштина – рекао је Крајишник.

Истакао је да је Асоцијација "Ствараоци РС", чији је предсједник, одлучила да свим посланицима првог сазива и предсједницима Народне скупштине додијели признања.

– Искористићу овај састанак да ова признања подијелим свим досадашњим предсједницима и вјерујем да ће се сви одазвати састанку – рекао је Крајишник.