Пеле савјетује Нејмара да не жури у Европу

Најбољи фудбалер у историји Бразила, а вјероватно и свијета, Пеле, савјетовао је талентованог нападача Сантоса Нејмара да следи његов примјер и не жури са одласком у Европу. "Нејмар може да постане велики играч, попут Месија или Роналда. Мислим да се у овом тренутку не би снашао у Енглеској или Италији. Одбрана је тамо много чвршћа, […]

четвртак, 4 августа, 2011 / 06:44

Најбољи фудбалер у историји Бразила, а вјероватно и свијета, Пеле, савјетовао је талентованог нападача Сантоса Нејмара да следи његов примјер и не жури са одласком у Европу.

"Нејмар може да постане велики играч, попут Месија или Роналда. Мислим да се у овом тренутку не би снашао у Енглеској или Италији. Одбрана је тамо много чвршћа, а игра се заснива на доста физичког контакта. Можда би за њега било боље да оде у холандску, француску или шпанску лигу", рекао је Пеле новинарима у Лондону, а пренјео Ројтерс.

Пеле је додао да би волео да Нејмар остане у Сантосу до 2014. године када Бразил организује Свјетско првенство, али да је то тешко остварити.

"Он још увек није достигао сав потенцијал, а већ је постао одличан играч", рекао је Пеле.

Иако су током овог прелазног рока интересовање за Нејмара показали Манчестер сити и Челси, а најконкретнији био Реал Мадрид, 19-годишњи фудбалер је за сада остао у Сантосу.