Пекићева: Српско јединство нема никакве везе са неусвајањем буџета, већ странчарење владајућих

– Заједнички став постигнут у Народној скупштини Републике Српске у вези са националном политиком Републике Српске нема ама баш никакве везе са економским договорима, махинацијама и међусобним уцјенама странака на власти у БиХ – СНСД, СДА и ХДЗ. У том смислу, упирати прст у било кога из опозиције да је крив што буџет у другој половини године није усвојен у најмању руку је сулудо, рекла је Мира Пекић, посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

четвртак, 2 септембра, 2021 / 10:41

Пекићева каже да је усвајање буџета је законом дефинисана категорија у БиХ и он је морао бити усвојен још у децембру 2020. године.

– Међутим, уобичајене међусобне игре СНСД, СДА и ХДЗ и незаконито понашање зауставиле су договор о буџету и то нема никакве везе са политичким јединством око националних тема и случајем закона који је наметнуо високи представник у БиХ. То што заједничке институције нису добиле буџет у децембру 2020. није изговор за било кога из власти у августу и септембру 2021, нити смије да буде прилика да одговорност за то дијели и опозиција.

Пекићева каже да су за одговоре на питања зашто није усвојен буџет, зашто су странке на власти у БиХ прекршиле све обавезе и кад ће бити паре на располагању, једина адреса СНСД, СДА и ХДЗ.

– Ми остајемо привржени заједничком политичком и националном ставу око наметнутог закона, у складу са одлукама Народне скупштине. А да смо имали одговорну власт у Сарајеву , која не лови у мутном, проблем са буџетом данас не би ни постојао.