Пејић започео кампању: Сви себи вуку – ми за Бањалуку

Социјалдемократска партија Републике Српске озваничила је јуче почетак своје кампање испред некадашњег бањалучког гиганта "Фруктоне", који се налази у стечају. Говорећи о разлозима због којих је кампања СДП РС почела испред предузећа у стечају “Фруктона” Бања Лука, Милутин Пејић, предсједник Социјалдемократске партије Републике Српске и кандидат за градоначелника Бањалуке је рекао да је ово предузеће […]

понедељак, 10 септембра, 2012 / 09:57

Социјалдемократска партија Републике Српске озваничила је јуче почетак своје кампање испред некадашњег бањалучког гиганта "Фруктоне", који се налази у стечају.

Говорећи о разлозима због којих је кампања СДП РС почела испред предузећа у стечају “Фруктона” Бања Лука, Милутин Пејић, предсједник Социјалдемократске партије Републике Српске и кандидат за градоначелника Бањалуке је рекао да је ово предузеће жалосни симбол многих зала која су нас задесила у овом времену.

– Оно је симбол шпекулантске приватизације предузећа средствима старе девизне штедње, која је отета грађанима и поклоњена разним шпекулантима. Оно је симбол шпекулантског обезвријеђивања акција и уништењем ситних акционара приватизованих предузећа. Оно је симбол шпекулантског гашења производних предузећа да би се јефтино дошло до вриједног грађевинског земљишта. Оно је симбол нефункционисања правне државе и нехуманости овог друштва, у коме је постало нормално да послодавци радницима не уплаћују доприносе за здравствено и пензионо осигурање и да им отимају плате које су зарадили својим поштеним радом. Оно је симбол и криминала и корупције, о којим сви причају а нико и не покушава да том злу коначно стане ногом за врат – рекао је Пејић.

Према његовим ријечима, Социјалдемократска партија Републике Српске је једина партија која има конкретна рјешења за све ове и овакве конкретне проблеме.

– У улози градоначелника ја ћу сва та рјешења примјенити у пракси, јер се сви ти проблеми најнепосредње тичу грађана Бањалуке. Обећавам да ћу и у овом и у свим оваквим предузећима поново покренути производњу и да ће она бити примјер ревитализације бањалучке привреде и доказ да се шпекулације никоме не исплате – нагласио је Пејић.

Он је такође рекао да као кандидат за градоначелника има конзистентан програм за покретање бањалучке привреде и радикално смањење броја незапослених. Темељ тог програма је ослонац на сопствене снаге, а битна карика у њему је оснивање нове Бањалучке банке, која ће бити ослонац опоравка и стална подршка развоју бањалучке привреде.

Носилац листе Социјалдемократске партије Републике Српске за Скупштину града Бања Лука Војин Тривуновић изјавио је да је ова партија изабрала најпогодније мјесто за почетак своје кампање, фабрику у стечају "Фруктона" која већ дуже вријеме не ради, уосталом као и већина колектива у Бањалуци продатих у катастрофалној приватизацији, остављајући раднике на улици, потпуно обесправљене, а с тим и њихове породице које су осуђене на глад и сиромаштво, заборављене од званичне политике и такозваних бизнисмена.

Социјалдемократска партија Републике Српске подсјећа гласаче на веома тешку ситуацију у привреди и цјелокупном друштву, на фабрике замандаљене ланцима и катанцима у које више нико не улази.

– Уколико се настави овакав тренд власти у Бањалуци и Републици Српској неће бити ни радника, нити младости која ће у потрази за послом и у борби за голи опстанак бити принуђена да се иселе, што је својеврсна опасност да и Република Српска нестане. Не живи се од вила и кућа, па ни српских кућа до кућа, како неки кажу, јер у празној кући чељад је незадовољна. Треба им омогућити да зарађују за живот, а не продавати им лажну наду – нагласио је Тривуновић.

Он је рекао да су на листи Социјалдемократске партије Републике Српске углавном млади људи, борци за напредак овог друштва који нису компромитовани и они могу успјешно заступати интересе српског народа као и свих људи у Бањалуци.

Слоган Социјалдемократске партије Републике Српске за ове изборе је СВИ СЕБИ ВУКУ-МИ ЗА БАЊАЛУКУ!!!