Пеђа потписао за Далас

Као што је најављивано, српски кошаркаш Предраг Стојаковић ново је појачање Далас Меверикса. Торонто Репторс, Стојаковићев претходни клуб, откупио је његов уговор 20. јануара, послије чега је он постао слободан играч. Пеђи је Далас трећи клуб ове сезоне, пошто је 20. новембра стигао у Торонто из Њу Орлеанс Хорнеца. Међутим, у табору ’Диносауруса’ одиграо је […]

уторак, 25 јануара, 2011 / 18:06

Као што је најављивано, српски кошаркаш Предраг Стојаковић ново је појачање Далас Меверикса.

Торонто Репторс, Стојаковићев претходни клуб, откупио је његов уговор 20. јануара, послије чега је он постао слободан играч.

Пеђи је Далас трећи клуб ове сезоне, пошто је 20. новембра стигао у Торонто из Њу Орлеанс Хорнеца. Међутим, у табору ’Диносауруса’ одиграо је само двије утакмице прије него што га је повреда кољена удаљила од паркета.

У складу са клупском политиком Меверикса, детаљи уговора нису саопштени, а Стојаковић би требало да замени Керона Батлера, који се повредио првог јануара и неће играти до краја сезоне. Међутим, Стојаковић није играо од 26. новембра и питање је колико је спреман.

“Мислим да морамо да будемо стрпљиви. Пеђа није играо неко вријеме, тако да морамо да га вратимо у форму. Знам да има добар шут и да противници морају да обрате пажњу на њега, што је добра ствар“, изјавио је генерални менаџер Даласа Дони Нелсон.

Предраг Стојаковић висок је 208cm, игра на позицији крила и у 12 сезона у НБА лиги просјечно биљежи 17,2 поена, 4,8 скокова и скоро двије асистенције.

На врхунцу каријере био је у Сакраменто Кингсима, а у сезони 2003/2004. у лигашком дијелу сезоне имао је 24,2 поена по утакмици.Оставите одговор