ПДВ: Осам милиона враћено Српској по основу поравнања

Управа за индиректно опорезивање БиХ до данас је Републици Српској вратила осам милиона КМ по основу поравнања од расподјеле прихода од ПДВ-а која су требала да припадну Федерацији БиХ, а до 30. новембра Српској би требало да буде пребачен укупан износ од 33,8 милиона КМ, изјавио је портпарол Управе Ратко Ковачевић. "УИО БиХ је у […]

недеља, октобар 2, 2011 / 16:10

Управа за индиректно опорезивање БиХ до данас је Републици Српској вратила осам милиона КМ по основу поравнања од расподјеле прихода од ПДВ-а која су требала да припадну Федерацији БиХ, а до 30. новембра Српској би требало да буде пребачен укупан износ од 33,8 милиона КМ, изјавио је портпарол Управе Ратко Ковачевић.

"УИО БиХ је у фази провођења одлука са посљедње сједнице Управног одбора о другом привременом поравнању за 2008. и 2009. годину, те првом привременом поравнању за прву половину 2010. и 2011. године", рекао је Ковачевић новинарима у Бањалуци.

Говорећи о расподјели прихода од путарине, Ковачевић је рекао да ће УИО БиХ сутра распоредити 26 милиона КМ посебне путарине за изградњу аутопутева.

"Федерацији БиХ ће припасти 59 одсто или 15,3 милиона КМ, РС 39 одсто или 10,2 милиона КМ и Брчко Дистрикту два одсто или пола милиона КМ", нагласио је Ковачевић.

Он је подсјетио да је посебна путарина од 10 фенинга по литри деривата уведена 1. јула 2009. године када је почела примјена Закона о акцизама, а намијењена је изградњи аутопутева.

Ковачевић је напомеменуо да УИО БиХ до краја године очекује амбициозни план када су у питању приходи од индиректних пореза.

"УИО БиХ у овој години мора испунити план, а то су нето приходи од пет милијарди КМ који ће бити распоређени корисницима", закључио је Ковачевић.Оставите одговор