ПДП: Закон о поријеклу имовине први испит за нову владу

Судбина Републике Српске понајвише зависи од тога да ли ће она бити држава у којој владају право и правда. У Партији демократског прогреса смо увјерени да је кључни национални и државни испит управо везан за спремност да Српском коначно завладају ова два цивилизацијска принципа.

понедељак, 24 септембра, 2018 / 10:26

Закон о поријеклу имовине имају све развијене земље. Овај закон тражи од функционера да докажу како су стекли све што имају. На тај начин би тајкуни полагали рачуне пред истражиоцима и судовима, а то је гаранција правне државе и праведне власти.

Владајућа коалиција, на челу са СНСД- ом је била озбиљно забринута за нарушена људска права тајкуна, који би били под будним оком правосудних институција ако би Закон о поријеклу имовине ступио на снагу. Чуди ли вас што код нас овај закон никада није угледао свјетлост дана?!

Владавина права, уз лаку доступност правде и једноставне и транспаренте поступке, може се остварити досљедним спровођењем антикоруптивних мјера и закона. То подразумијева испитивање, одузимање и опорезивање нелегално стечене имовине у оквиру нове законске регулативе.

Ми вам гарантујемо – и Република Српска ће добити овакав закон! Чланови њене нове владе први ће одговарати пред њиме. Само тако ћемо добити правну и праведну државу, државу достојну њених грађана, у којој су главне вриједности посао, достојанство и правда!

Информативна служба ПДП-аОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *