ПДП: Влада хоће да покрије губитке у Шумама РС на штету општина

Партија демократског прогреса се противи умањењу издвајања за општине из добити јавног предузећа Шуме РС, јер је овај потез Владе РС мотивисан жељом да се покрију губици настали лошим управљањем Шумама РС, саопштено је из ПДП. У ПДП сматрају да је намјера Владе РС да се финансијски додатно оптерети локална власт, коју више не контролише […]

понедељак, мај 27, 2013 / 12:36

Партија демократског прогреса се противи умањењу издвајања за општине из добити јавног предузећа Шуме РС, јер је овај потез Владе РС мотивисан жељом да се покрију губици настали лошим управљањем Шумама РС, саопштено је из ПДП.

У ПДП сматрају да је намјера Владе РС да се финансијски додатно оптерети локална власт, коју више не контролише СНСД, након губитка локалних избора.

ПДП подсјећа да је претходни менаџмент Шума РС, у претходних седам година, направио ненаплатива потраживања од преко 30 милиона КМ, тако што је продавао робу без гаранција и покрића, те да је Предсједништво ПДП, тим поводом, 1. фебруара ове године упутило кривичну пријаву Специјалном и Окружном тужилаштву у Бањалуци.

– Потребно је да се утврди ко је доносио одлуке да се шумска грађа продаје без авансних уплата, банкарских гаранција или неке друге адекватне заштите интереса Шума Српске и на тај начин довео Шуме РС у безизлазну ситуацију – наводи се у саопштењу.

ПДП сматра да је од посебног значаја да се овај случај хитно ријеши, јер утврђивањем одговорних и враћањем новца Шумама РС финансијско стање овог предузећа би се стабилизовало и не би било потребе за додатно оптерећење општина.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *