ПДП уздржан приликом гласања о именовању Кукића

Партија демократског прогреса ће бити уздржана приликом гласања у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ о потврђивању Славе Кукића за предсједавајућег Савјета министара БиХ, изјавио је функционер ПДП-а Бранко Докић. Након разговора са Кукићем, Докић је новинарима у Бањалуци рекао да овакав став произилази из опредјељења ПДП-а да у овом периоду дјелује као опозиција. Докић каже […]

среда, 22 јуна, 2011 / 00:14

Партија демократског прогреса ће бити уздржана приликом гласања у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ о потврђивању Славе Кукића за предсједавајућег Савјета министара БиХ, изјавио је функционер ПДП-а Бранко Докић.

Након разговора са Кукићем, Докић је новинарима у Бањалуци рекао да овакав став произилази из опредјељења ПДП-а да у овом периоду дјелује као опозиција.

Докић каже да за ПДП Кукић представља личност са пуним кредибилитетом за предсједавајућег Савјета министара БиХ, јер је Хрват, један од најангажованијих интелектуалаца у БиХ и може бити "личност од помирења" у овим временима.

Кукић је рекао да ће експозе у Представничком дому БиХ базирати на три главне тачке – економија, враћање ауторитета државним институцијама унутар Устава, те промјена политичке комуникације.

Он је најавио да ће изнијети програм у Представничком дому БиХ упркос томе што нема подршку у одређеним политичким партијама, додајући да су могуће промјене у ставовима и код оних који га не подржавају.

Кукић каже да, према садашњим информацијама, неће разговарати са представницима ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990, јер ове двије странке имају "зацементиране ставове да су једини легитимни представници Хрвата".

Састанком са представницима ДНЗ-а кандидат за предсједавајућег Савјета министара БиХ Славо Кукић је у суботу почео консултације са политичким странкама у БиХ како би обезбиједио већину у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Представници СНСД-а и два ХДЗ-а раније су најавили да се неће сусрести са Кукићем. Генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан потврдио је да данас сасвим извјесно неће бити састанка представника СДС-а са Кукићем у Бањалуци.

"Договорили смо за сутра састанак са Кукићем у Парламенту БиХ у Сарајеву у оквиру клуба посланика СДС-а и разговоре ће у одсуству лидера странке Младена Босића водити Предраг Ковач и Огњен Тадић", најавио је Ћузулан.

Он је рекао да неће прејудицирати став СДС-а док се не чује програм мандатара, али је подсјетио на став Главног одбора странке да нема подршке за кандидата који је предложен прегласавањем у Предсједништву.