ПДП у Зворнику: Од 7. октобра крај богаћењу преко државних функција

„Пред нама су два пута: пут нестанка и пут опстанка. И сигуран сам да ће народ Републике Српске 7.октобра бирати опстанак, да ће бирати политику стабилности, напретка, развоја и јединства, чији су гаранти Младен Иванић и Вукота Говедарица“, рекао је вечерас на трибини у Зворнику предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић.

среда, септембар 19, 2018 / 18:50

„Циљ ПДП-а је свеобухватна обнова Српске и зато смо тачно годину дана прије избора представили Програм обнове Републике Српске, капитални документ који садржи рјешења за економски, морални, демографски, политички опоравак. Наш циљ је да коначно наш народ живи у друштву у којем има посла, достојанства и правде!“, закључио је Бореновић.

Носилац листе ПДП-а за НСРС из Изборне јединице 7 Драган Галић рекао је да је обавеза нове власти након 7.октобра да омогући праведнију буџетску расподјелу:

„Док су читаве породице незапослене, млади нам одлазе из земље, појединци зарађују десетине хиљада марака зато што су министри, помоћници, чланови по неколико управних и надзорних одбора, те обављају друге јавне функције. Наша политичка, али и људска обавеза је да то промијенимо и да законски регулошемо да се из буџета може примати само једна плата“.

Дарко Пашалић, кандидат ПДП-а за НСРС из Зворника истакао је да ПДП Прогамом обнове Републике Српске предвиђа транспарентно трошење народног новца:

„Доста су се појединци богатили преко сумњивих јавних набавки, доста је ваш новац ишао у џепове разноразних тајкуна. Након 7. октобра свака набавка виша од 1000 КМ биће јавно приказана. Заслужујемо да знамо гдје се троши наш новац. Транспарентно или никако“, нагласио је Пашалић.

Снежана Стојановић, кандидаткиња ПДП-а из Братунца истакла је важност изласка на изборе:
„Само ако изађемо на изборе у великом броју биће смањена могућност манипулације. Сваки глас је битан. Сваки глас одређује будућност свих нас. Одлучује будућност наше дјеце, а морамо бринути какво друштво и перспективу им нудимо и остављамо“, рекла је Стојановићева.

„Питају ме људи зашто сам у политици? А ја питам: зашто је мој рођак морао затворити фарму и отићи у Словенију? Ко није обезбиједио пристојну откупну цијену његових производа и како то да није у 21. вијеку имао пут до села? Питам зашто сваки дан млади људи одлазе? Није поштено да млади људи не могу да стекну ни приправнички стаж ако нису блиски власти. Мене води виши интерес и жеља да живим у својој земљи, останем и борим се“, рекао је Митар Видаковић, кандидат ПДП-а за НСРС из Зворника.

Горан Шкиљевић, кандидат ПДП-а за Парламент БиХ из ИЈ 3 рекао је једина политика СНСД-а и њихових коалиционих партнера богаћења властодржаца и њима блиских, на уштрб народа и Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *