ПДП у Инцелу представио пропаст привреде БЛ и РС

„Гдје су симболи Бањалуке? Гдје је Борац?! Фабрика дувана, Мљекара? Гдје је Фруктона, Чајевац? Шта је са Топланом? Гдје је наша Бањалука? Сада је нема, али – вратићемо је!“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на отварању перформанса у пословној зони Инцела гдје су кандидати ПДП-а из Изборне јединице 3 за НСРС и Изборне јединице 1 за парламент БиХ у Бањалуци разоткрили афере и илузије које је створила садашња власт.

уторак, септембар 11, 2018 / 16:08

„Добро дошли у Бањалуку која има најразвијенији аеродром и ваздушни саобраћај у овом дијелу Европе. Добродошли у Бањалуку у коју сте стигли мрежом аутопутева електромибилом који је направљен у Херцеговини. Добродошли у Бањалуку развијене индустрије. У Бањалуку гдје ради Мљекара, Фабрика дувана, Фруктона, Чајевец, Топлана. Добро дошли у лажи и илузију коју нам сервирају“, рекао је Бранислав Бореновић и након тога је заједно са Младеном Иванићем, кандидатом за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске и кандидатима за НСРС и ПД ПС БиХ покидао траке на којима су исписани највеће лажи и афере власти иза чега су огољени урушени зидови старе хале пословне зоне Инцел.

„Падају маске и фасаде. Свиће за народ и Српску!“, закључио је Бореновић. Вукота Говедарица, кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске рекао је да већ дванаест година гради одлично познанство са Бореновићем, али да су му претходне године показале да у њему има великог и искреног пријатеља:

„И на бази искреног, отвореног, пријатељског односа заједно улазимо у ову утакмицу из које ћемо изаћи као побједници. Не ради нас. Него због нашег доброг народа. Ово није битка коју добија или губи један човјек или политичка партија – ово је битка у којој један народ добија или губи своју будућност“, рекао је Говедарица.

„Када побиједим, само једно ми треба – Младен Иванић. Треба ми његова снага и мудрост којом је добијао и добијаће битке за наш народ и Републику Српску у институцијама БиХ“, закључио је Говедарица.

Кандидат Савеза за побједу за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, Младен Иванић, рекао је да зна да ће побиједити Милорада Додика и да ће то бити крај једне рушилачке политике:

„Он и ја смо два различита свијета. Он каже ‘Ја сам Република’, а ја кажем ‘Република је наш народ’. У његовом систему вриједности могуће је убити, а не одговарати, у мом је то недопустиво и ужасно. У његовом систему вриједности нормално је тући новинаре, у мом новинари имају свако право да на достојанствен начин раде свој посао и да им је гарантована сигурност. У његовој републици криминалац Кељменди добија пасош, ја кажем да такви морају одговарати за своја недјела. Он нас изолује, ја градим добре односе свуда у свијету. Он каже да можете бити најбољи студент, али да вам то не вриједи без књижице његове странке, а ја кажем – способни, не подобни! Хоћу да нас лијече најбољи љекари, уче најбољи професори, а не партијски послушници. Он нуди авантуру, ја стабилност. И заједно ћемо Вукота и ја побиједити“, казао је
Иванић.

Игор Црнадак, носилац листе ПДП-а из ИЈ 3 за НСРС рекао је да на изложеним тракама стоји списак афера и лажи садашње власти, али да то нису само слова и бројеви, него иза сваке од тих афера стоји тешка људска прича:

„Знате ли да је у Балкан инвестмент банци родитељима пропао новац за лијечење дјетета? Знате ли за баку која је продала стан, јер од пензије није могла да живи, и такође јој је ту пропао новац? Улицама тумара хиљаде обесправљених којима су они уништили животе“, рекао је Цнадак и додао:

„С друге стране, њихови послушници зарађују хиљаде КМ тако што су запослени у институцијама, чланови су по неколико управних одбора, у исто вријеме одборници или посланици. То ћемо зуставити. Законски ћемо регулисати да један човјек из буџета, од народног новца, може имати само једно примање“, казао је Црнадак. Он је додао да је само један пут за побједу нашег народа – побједа Вукот Говедарице и Младена Иванића:

„Њих двојица и други људи који су данас овдје шаљу поруку кој разбија тезу кооји је власт поставила – сви су исти. Нису! Они нису запослили своје најближе у јавна предузећа. Они нису частили чланове своје породице милионским  бесповратним кредитима. Они су часни људи! И с њима коначно свиће за народ и Српску“, закључио је Црнадак.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *