07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

ПДП: Српске ће у Брчком бити колико буде Срба

„Четири године сам представљао један велики, цивилизовани, наш српски народ у Сарајеву и надам се да вас ничим нисам осрамотио“ рекао је Младен Иванић, кандидат Савеза за побједу за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске на предизборној трибини Партије демократског прогреса у Брчком.

понедељак, 10 септембра, 2018 / 18:00

„Ја сам зауставио ревизију пресуде против Србије, извео Трећи пјешадијски пук Република Српска и постројио за Дан Републике, иако су се противили НАТО, међународна заједница, Сарајево. Нисам посустао! Ја сам унио Бадњак у  Предсједништво БиХ и Божић се сад слави и славиће се у Сарајеву“, истакао је Иванић и наставио:

„Ја знам какву Републику хоћу и ја знам – побиједићу Додика. На прошлим изборима имао сам 317 гласова а он 300.000, што значи да он мене треба да стигне. Моја побједа није толико значајна без побједе господина Говедарице. Знам да ћете га подржати и знам да неће успјети напори владајућих да смање излазност. Говориће вам да смо сви исти и да ваш глас ништа не вриједи. Не нисмо исти, а ваш један глас се може далеко чути. Не дозволите да вас ова власт убиједи да сте небитни, да је све депресивно и песимистично. Није. Јер ускоро свиће за народ у Српској.“ поручио је Младен Иванић.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а и носилац листе за ИЈ1 за Парламентарну скупштину БиХ, такође се обратио окупљеним грађанима и рекао: „Републику Српску какву ми желимо воде озбиљни и одговорни људи који су правични и желе добро свима. ПДП је странка која са поносом може да каже да има такве кандидате. Не сумњам да ћемо остварити, како у Брчком тако и широм Српске најбољи резултат од оснивања.“

„Прије годину дана смо усвојили Програм обнове Републике Српске, капитални документ који има јасна, конкретна и спроводива рјешења како економски, демографски и морално да обновимо Српску. Ово је моменат када смо на прекретници и кад одлучујемо какву земљу желимо. Сигуран сам да ћете изабрати оне који дијеле вашу визију просперетитне, успјешне и према свом народу одговорне земље и оних који их воде. Ми хоћемо земљу гдје ће најбољи љекари, инжињери и радници остајати а не успјех остваривати и иностранству. У Републици Српској млади морају да раде, да стварају, буду равноправни, без обзира да ли су политички ангажовани и без обзира на боју партијске књижице. Све ћемо учинити да наш народ коначно има посао, достојанство, правду.“ – закључио је Бореновић.

Домаћин скупа у Брчком био је Синиша Голић, предсједник ОО ПДП Брчко и кандидат ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске у изборној јединици 6 Голић се у свом говору осврнуо на подршку ПДП-а Брчком у претходним  годинама и поручио:

„Партија демократског прогреса се одувијек према Брчком односила одговорно. Прије 16 година када је почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић био премијер Републике Српске, у Брчком је отворена канцеларија Владе РС, а садашњи предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, још као најмлађи министар у Влади лавовски се борио да Српске у Брчком буде што више.

Младен Иванић као српски члан предсједништва прије двије године је дошао у Брчко и Влади дистрикта понудио сарадњу, а министар инострано послова Игор Црнадак је урадио оно што се сигурно у наредној деценији овдје неће десити – довео је 30 резидентних амбасадора и представио потенцијале Брчког. Нама никада није било битно да ли смо власт или опозиција, увијек смо се борили за интерес нашег народа. Српске ће у Брчком бити колико буде Срба, зато нас подржите јер народ ће нам остати ако буде имао посао, достојанству, правду.“

Миленко Вићановић, носилац листе за НСРС из изборне јединице 6 се такође обратио окупљенима: „Листу ПДП-а у ИЈ6 чине часни и поштени људи. Ми нисмо од оних који само критикујемо, ми нудимо рјешења. Законски ћемо регулисати и нећемо дозволити да једна особа из буџета црпи више буџетских плата. Када сам именован за директора комуналног предузећа у Бијељини, поднио сам оставку на посланички мандат у НСРС и показао да мислимо озбиљно.“

„Први закон који изгласамо у новом сазиву НСРС биће Закон о поријеклу имовине и само на основу одузимања нелегално стечене имовине отворићемо 10 радних мјеста. Директори јавних предузећа неће бити подобни него способни и који се домаћински односе према свом послу. Сви који не буду радили како треба биће смијењени. Вријеме је да се коначно  почнемо одговорно односити према нашој држави и народу.“ закључио је Вићановић.

Миленко Ристић, носилац листе за Парламентарну скупштину БиХ за ИЈ2 је рекао: „Ми бирамо између људи који су стабилни и знају шта хоће и који су одговорни, умјесто оних који лажу, обмањују и варају. Вршећи власт у Лопарама  одговорно смо се односили према заједници те направили помак у привлачењу инвестиција и запошљавању младих, што је предуслов за останак. Једино преданим и одговорним радом, можемо нашем народу омогућити посао, достојанство, правду.“Коментариши