ПДП: Српска да креира амбијент да млади покрећу своје послове

Република Српска и све њене институције морају коначно да схвате да млади људи нису политички проблем, социјална категорија или било какав проблем који мора некако да се ријеши или, макар, елегантно стави под тепих. Млади су у свакој земљу најзначајнији ресурс. Они су најдинамичнији фактор у сваком друштву, они покрећу бизнисе, они иновирају, они обогаћују.

среда, септембар 26, 2018 / 11:12

Инсистирамо на томе да Република креира амбијент у којем ће млади лако и брзо покретати сопствене бизнисе. Желимо да имамо најстимулативнији пословни амбијент за младе људе у регији. У том смислу предлажемо да сви бизниси које покрећу млади људи до 30 година буду ослобођени плаћања пореза на добит, као и свих комуналних такси и накнада.
То би значило ослобађање од плаћања пореза на плату запослених радника до 30 година старости, и то оних послодаваца који на период дужи од три године запошљавају те младе људе.

Посебан акценат стављамо на коришћење фондова Европске уније који се тичу запошљавања младих, а који до сада нити су били употријебљени, нити је било ко размишљао о њима као развојној и економској прилици.
Увођење степенастог опорезивања дохотка за млађе од 30 година подразумијева да сви млади са 18 година имају јединствену снижену стопу пореза, која се протоком сваке животне године увећава за по 1 проценат, до пуног износа у 30. години.

Свим силама се морамо борити да наш народ остане овдје, а то је једино могуће ако заједничким радом будемо настојали да створимо бољи амбијент за живот свих нас.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *