ПДП: СНСД можемо подржати само у Сребреници и Вукосављу

Предсједништво ПДП је констатовало да је партија организационо, кадровски и политички спремна за предстојеће локалне изборе, рекао је данас након сједнице Предсједништва Партије демократског прогреса генерални секретар, Милко Грмуша.

понедељак, 8 јуна, 2020 / 20:07

Он је подсјетио да је ПДП прошле године, због читавог низа ситуација и у Сарајеву и у Бањој Луци које су указивале да ће постојати проблем функционисања власти, предлагао увођење института ванредних избора.

– Ми смо већ неколико година у константној политичкој и организационо активности и што се нас тиче могу бити и сљедећег мјесеца. Али, позивамо Савјет министара БиХ, односно владајућу коалицију СНСД, СДА и ХЏ БиХ да обезбиједе финансијска средства и престану са блокадом, да би се локални избори могли одржати – рекао је Грмуша, наводи се у саопштењу.

Грмуша је истакао да ће ПДП у свим општинама и градовима Републике Српске, као и појединим у ФБиХ гђе су присутни Срби, изаћи са листама кандидата за одборнике и у значајном броју са кандидатима за начелнике и градоначелнике.

– Сарађиваћемо са другим опозиционим странкама и организацијама, прије свега са пријатељима из СДС, а оно што је сигурно јесте да нигђе нећемо подржати кандидате СНСД. Постоје специфичне средине попут Сребренице и Вукосавља и тамо гђе буде постојала политичка воља свих српских странака, ПДП ће учествовати у таквим договору – истиче Грмуша.