(П)ДП се удружује за наредне изборе

Опозиција у РС, предвођена Демократском партијом Драгана Чавића и ПДП-ом, странком Младена Иванића, почела је преговоре о заједничком коалирању за предстојеће опће изборе 2014. године, пише Слободна Босна. Ово је Слободној Босни потврдио предсједник ДП Драган Чавић, који већ озбиљно рачуна на подршку СРС-а РС, али и у могућност да се овом блоку придружи низ […]

четвртак, 15 новембра, 2012 / 14:38

Опозиција у РС, предвођена Демократском партијом Драгана Чавића и ПДП-ом, странком Младена Иванића, почела је преговоре о заједничком коалирању за предстојеће опће изборе 2014. године, пише Слободна Босна.

Ово је Слободној Босни потврдио предсједник ДП Драган Чавић, који већ озбиљно рачуна на подршку СРС-а РС, али и у могућност да се овом блоку придружи низ мањих опозиционих ванпарлемантарних странака, као и партија које су тренутно блиске СНСД-у, али немају никакву корист од њихове доминантне владавине.

Програм заједничког наступа на општим изборима ће се дефинисати у наредном периоду, али окосница ће бити економска политика, која је сада према мишљењу Драгана Чавића у потпуном хаосу.

„Ми смо презадужени толико да је питање да ли ћемо банкротирати. Два мјесеца имамо статистички пад БДП-а, а реални и дуже. Просјечна потрошачка корпа је за два и по пута већа од просјечне плате у РС. Већ годинама живимо на кредит, буџет се од 2007. године наовамо нереално планира, а о манипулацијама у иностраним улагањима да и не говорим. Ово стање се мора мијењати, а морају се смањити и политичке тензије између ентитета, а поготово на државном нивоу јер је држава од посљедњих општих избора у тоталном колапсу“, наводи Чавић.

Предсједник ДП не говори, али вјероватно је охрабрен резултатима локалних избора који су показали да СНСД губи утицај, као и да су се у СНСД-у отворено поларизовале двије струје, она блиска предсједнику странке Додику и она која се приклонила предсједнику ИО СНСД-а Небојши Радмановићу.

Управо овај јаз унутар најјаче партије у Српској могао би отворити „Пандорину кутију“ незадовољства унутар СНСД-а, те дио чланства приклонити опозицији, пише Слободна Босна.0 КОМЕНТАРА

  1. Па наравно, кад брод тоне прво парцови бјеже. Сада ће почети парцовска најезда из СНСД-а и његових подрепаша према ДП-у и ПДП-у, а вјерујем да ће међу првима бити и „несуђени“ бањалучки градоначелник Стевандић, али и читава плејада познатих политичких прелетача, тајкуна и тајкунчића са читавим породицама.

    Ако је ова окосница будуће озбиљне опозиције одлучна, онда ће и те како рестриктивно и мудро примати „нове и провјере снаге“ у своје редове.