ПДП са ОЕБС: Теме изборне крађе и злоупотреба јавних медија

Предсједник и почасни предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић и Младен Иванић састали су се данас у Бањалуци са шефом Мисије ОЕБС-а у БиХ, амбасадором Брусом Бертоном.

уторак, 29 јануара, 2019 / 13:43


Током састанка Бореновић и Иванић су истакли потребу за измјенама Изборног закона у смислу који би гарантовао регуларност будућих избора и којим би стварна изборна воља грађана могла бити испоштована:

"Изузетно је значајно озбиљно узети у обзир препоруке Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) чији извјештај о спровођењу избора у БиХ говори о бројним нерегуларностима које су се дешавале током изборног процеса", рекао је Бореновић.

Један од приоритета ПДП-а, како су нагласили Бореновић и Иванић током састанка, биће и законско регулисање јавних медија који морају бити у служби непристрасног, објективног и истинитог информисања.

Једна од три кључне теме разговора била је и потреба за ефикаснијим правосуђем, као једним од стубова демократског друштва у којем грађани могу остварити своја права и правду у пуном капацитету.Оставите одговор