ПДП: Радојичић крши сопствене прописе присуствујући оснивању СПС

Иако је закључком Владе Републике Српске у вези са превентивним мјерама становништва од вируса корона у Републици Српској забрањен сваки облик јавног окупљања, Kомадант штаба за ванредне ситуације у Бањалуци и градоначелник Игор Радојичић најгрубље је и сам прекршио Наредбу коју је прописао.

петак, 13 марта, 2020 / 12:16

Наиме, синоћ је организована Оснивачка скупштина Социјалистичке партије Српске на којој се пронашао значајан број људи на малом простору, а један од њих био је и сам Радојичић.

– Ово је врхунац лицемјерства, умјесто да неко ко је први човјек града и Kомадант штаба за ванредне ситуације буде први примјер како се сви требамо сви понашати у кризној ситуацији је неко ко први крши оно што је сам прописао, рекли су у Градском одбору ПДП-а Бањалука.

Из Градског одобора питају која је овђе одговорност градоначелника и
какве би санкције биле да је неко други урадио овакво нешто. Јасно је прецизирано шта је је јавно окупљање у смислу Закона:  Свако
ОРГАНИЗОВАНО окупљање грађана.

Из Закона о јавном окупљању јасно је да се грађани нису спонтано окупили на оснивачкој скупштини СПС.

– Постављамо питање министу унутрашњих послова да ли је ово јавно
окупљање и хоће ли бити санкције за овај скуп, као што је прописано
Законом, питали су из ГрО ове странке.

Од момента ступања превентивних мјера на снагу, Градски одбор ПДП-а Бањаллука отказао је преко 50 различитих скупова који су били планирани у наредном периоду. Сматрамо битним да се придржавамо мјера у циљу спречавања ширења вируса короне, те позивамо прво градоначелника Радојичића да својим примјером подржи мјере и уздржи се од непотребног присуства јавним окупљањима.