20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

ПДП први у далекоисточној реакцији: Петровићева о Вијетнамцу, Иванић у Кини

„Како је могуће да српски члан Предсједништва БиХ и предсједница Републике Српске у ‘званичну посјету’ приме лажног вијетнамског милијардера и са њим разговарају о сарадњи и улагањима у Републику Српску и БиХ и хоће ли објаснити грађанима, али и Народној скупштини Републике Српске у којој су положили заклетву, како планирају ублажити штету насталу овим скандалом?“,

уторак, 25 јуна, 2019 / 17:38

Ово је кроз саопштење рекла је портпарол ПДП Ања Петровић.

Петровићева је нагласила да је застрашујуће сазнање да свако ко се лажно представи може ушетати код предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва и да то, као састанак од значаја, преноси Радио-телевизија РепубликеСрпске.

„С правом се питамо ко им доводи и представља разноразне ‘инвреститоре’, шта раде десетине савјетника који редовно имају тзв. сазнања о разним обојеним револуцијама, страним шпијунима и рушењу Републике Српске, а нису у стању обичном претрагом на интернету открити идентитет особе која се издаје за милијардера, а има само лоше монтиране фотографије са свјетским државницима?

Сјетимо се Вучетића из електромобила

Такође, питамо се да ли Додик и Цвијановићева заправо намјерно доводе у заблуду грађане, свјесни правог идентитета особе с којом се састају, сликају и представљају као будућег сарадника и инвеститора?“ , казала је Петровићева и питала да ли би, да прича није сада откривена, и са Вијетнамцем прошли као са низом претходних „инвеститора“, попут Вучетића који је нестао са милионима КМ из државног предузећа „Никола Тесла“, несталих инвеститора из Туристичког центра „Клековача“ или пак Руса Сердарова, који је прво испумпао милионе КМ из буџета, да би му на крају Влада Републике Српске наводно требала платити 180милиона КМ да – оде.

Иванић о кинеском развоју у Пекингу

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић борави у Пекингу гдје учествује у раду конференције на тему „Развој Кине – шанса за свијет“. Организатори конференције су Кинески народни институт за иностране послове и Низами Гањави центар. Иванић је био уводничар сесије на тему улоге Кине у међународним мултилатералним организацијама, са посебним акцентом на Уједињене нације и Свјетску трговинску организацију.

Иванић се током конференције састао са потпредсједником Кине Ванг Кишаном, с којим је разговарао о ситуацији на Западном Балкану, као и о пројектима за које је Кина заинтересована у Републици Српској и БиХ. На исте теме почасни предсједник ПДП-а говорио је и у интервју за државни радио Кине.1 КОМЕНТАР

  1. У трулој држави гдје царује незнање, јавашлук, нерад и неред све је могуће. Да је “вијетнамац“ једини лако бисмо ријешили проблем. Је ли “вијетнамца“ довео министар привреде и предузетништва у Влади РС, Чавин јаран, министар Петричевић?

Коментариши