14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

ПДП Приједор разочаран одбијањем једнократне накнаде за новорођенче

Одборничка група Партије демократског прогреса у Скупштини Града Приједора је разочаран чињеницом да је одбијен амандман на буџет Града Приједора за 2018. годину којим ПДП тражи увођење једнократне накнаде за свако новорођено дијете.

четвртак, 21 децембра, 2017 / 13:54

Средства за ову накнаду би се обезбиједила умањењем Расхода за одржавање улица и путева са 795.000 КМ на 595.000 КМ, чиме би се обезбједила средства у износу од 200 000 КМ за мјере пронаталитетне политике.

Предсједник Градског одбора ПДП Приједор и одборник у градској скупштини, Далибор Грабеж сматра да је неопходно спроводити позитивнију пронаталитетну полтику јер смо свједоци да сваке године имамо мање рођене дјеце на подручју Града Приједора.

„Такође, значај број наших суграђана се са комплетним породицама насељава у друге земље, чиме Град остаје без младог становништва. На овај начин, желимо да се придружимо оним општинама, које су већ увеле сличне мјере популационе политике како у Републици Српској тако и у нашем ближем окружењу“, изјавио је Грабеж.

Амандман групе одборника ПДП-а Приједор је одбијен уз образложење градоначелника Ђаковић Миленка, да је ово популистичка мјера.

Из одборничке групе ПДП Приједор поручују да су разочарани таквим ставом градоначелника јер се више улаже у одржавање путева него у пронаталитетну политику.

„Сматрамо да наша локална заједница треба да уведе ову мјеру популационе политике, да сваком новорођенчету донира 200 КМ, управо онолико или приближно, колико то обезбјеђује и влада Републике Српске.“ додао је Грабеж.Оставите одговор