ПДП поставља питања о Аквани и суботом – Влада и фиктивни уговори

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске, Игор Црнадак, упутио је посланичко питање предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу, а које се тиче откривања фиктивних уговора у бањалучком ЈП "Аквана".

субота, март 27, 2021 / 17:15

"Дали смо довољно времена, али Влада упорно ћути на чињеницу да је помоћница министра у Министарству за туризам и угоститељство јавно признала да је починила кривично дјело тако што је потписивала уговоре за услуге естрадног наступа у ‘Аквани’ и новац грађана Бањалуке ставила у свој џеп, иако никада није одржала поменуте наступе", каже Црнадак.

Он додаје да се ту ради о очигледној криминалној активности, нелегалном извлачењу новца из градског предузећа и још једној демонстрацији бахатоси и ароганције функционера Владе.

"Поред тога што се надлежно тужилаштво треба бавити наведеним случајем, питао сам и премијера Вишковића које је кораке Влада предузела у наведеном случају, сматрајући да овакви поступци упосленика урушавају ауторитет и дигнитет Владе Републике Српске", рекао је Црнадак.Оставите одговор