ПДП по СНСД: Од мехкоора до Мишковића и 4.000.000 КМ

Представници СНСД већ седам дана не успијевају да саопште који су то чланови усвојеног механизма координације штетни по Републику Српску и шта у њима треба промијенити. То је само потврда да је механизам координације добар и да обезбјеђује пуну заштиту интересима Републике Српске у процесу европских интеграција БиХ. Умјесто што хистерише око начина усвајања механизма […]

среда, 17 фебруара, 2016 / 14:22

Представници СНСД већ седам дана не успијевају да саопште који су то чланови усвојеног механизма координације штетни по Републику Српску и шта у њима треба промијенити.

То је само потврда да је механизам координације добар и да обезбјеђује пуну заштиту интересима Републике Српске у процесу европских интеграција БиХ.

Умјесто што хистерише око начина усвајања механизма координације, ПДП позива предсједника РС Милорада Додика да коначно скине мистерију са 118. сједнице Владе РС, коју је водио од 2006. до 2010. године.

ПДП подсјећа јавност да је на тој сједници, на приједлог Милорада Додика, Влада РС ослободила Мирослава Мишковића, власника „Делте“ и Додиковог личног пријатеља, плаћања 4 милиона КМ казне за кршење уговора о приватизацији „Ослобођења“. Без икаквог разлога, са великом сумњом да се ради о класичној корупцији, овом тајкуну је Република Српска поклонила 4 милиона КМ свог новца.

ПДП је још у фебруару 2013. године поднио пријаву за овај случај, али је очигледно да правосуђе Републике Српске не жели да процесуира никог из врха власти у РС.

ПДП такође указује на то да је Мишковић посљедњи телефонски разговор пред своје хапшење имао са Милорадом Додиком, баш као и Миле Радишић и Слободан Павловић, што недвосмислено доказује да се предсједник РС добро осјећа у друштву пресуђених криминалаца и других сумњивих типова.