ПДП пита: Откуд политичар из ДНС у програмском савјету РТРС?

Клуб посланика ПДП у Народној скупштини Републике Српске упутио је данас посланичко питање министру саобраћаја и веза Републике Српске Неђи Трнинићу у којем тражи објашњење како је могуће да предсједник Програмског савјета РТРС буде особа која је предсједник Организације младих ДНС.

понедељак, 26 марта, 2018 / 18:55

Законом о РТРС изричито је забрањено да предсједник и чланови Програмског савјета РТРС буду чланови политичке партије. Међутим, то није спријечило актуелну коалицију у Републици Српској да прекрши закон.

Да шоу у вези са руководством РТРС буде већи, предсједник Програмског савјета РТРС Боривоје Обрадовић, истог дана кад је потписао саопштење Програмског савјета РТРС у којем се тврди да је Регулаторна агенција за комуникације због казни РТРС-у за тенденциозно информисање РТРС ”политички пристрасна” – сликао се на конференцији за новинаре ДНС-а.

Клуб посланика ПДП од министра Трнинића захтијева одговор – на који начин ће санкционисати одговорне за овај пропуст, као и да објасни како ће тачно ријешити овај случај.Оставите одговор