ПДП: Павићу, ко потпирује штрајк

Партија демократског прогреса назвала је непримјереним оптужбе предсједника ДНС-а Марка Павића на рачун радника "Жељезница Републике Српске" који су у штрајку и позвала Павића да именује "политичаре, бивше директоре и функционере" о којима је говорио као о организаторима штрајка. Из ПДП-а је саопштено да није нормално да Павић позива власт да ријеши проблем са машиновођама, […]

уторак, 18 октобра, 2011 / 15:07

Партија демократског прогреса назвала је непримјереним оптужбе предсједника ДНС-а Марка Павића на рачун радника "Жељезница Републике Српске" који су у штрајку и позвала Павића да именује "политичаре, бивше директоре и функционере" о којима је говорио као о организаторима штрајка.

Из ПДП-а је саопштено да није нормално да Павић позива власт да ријеши проблем са машиновођама, јер он јесте власт и министри из ДНС-а су чланови Владе РС, док министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић води ресор саобраћаја више од пет година година.

"Тачно је да штрајк проузрокује огромну штету за привреду и за град Приједор, али за то су одговорни СНСД, ДНС и Социјалистичка партија као чланице владајуће коалиције у РС, а не неки имагинарни ликови које спомиње лидер ДНС-а", наводи се у саопштењу.

Начелник општине Приједор Марко Павић позвао је да машиновође "Жељезница РС", посебно они из Приједора, прекину незаконити штрајк, а власти Српске да предузму све мјере и спријече огромну штету коју трпи привреда.

Он је истакао да су се машиновође "прихватиле нелегалног посла да униште Рудник жељезне руде", а тиме и цијелу општину Приједор, која умногоме почива на том руднику, као и друге субјекте који из Приједора користе жељезнички превоз.

Павић тврди да су овај штрајк организовали лобисти који већ дуже вријеме организују штрајкове и обуставе рада да би вратили своје позиције у жељезници, те је позвао машиновође да "изађу из гета у који су их затворили лобисти". О именима он није могао говорити, али је рекао да је изненађен да је тај лоби у овом тренутку јачи од државе.

"Изненађен сам да је лоби од четири пет људи на жељезницама, у којем има политичара, бивших директора и функционера, далеко јачи него што је држава у овом тренутку и тај лоби може уздрмати један систем који угрожава цијели привредни систем Републике Српске", нагласио је Павић.

Он је рекао да жели да одговарају сви који су ово организовали, а посебно да намире проистеклу штету, те позвао власти Репбулике Српске да предузму све мјере и спријече огромну штету коју трпи привреда Српске и ЖРС. "Сматрам да мјере Владе нису довољно оштре према групи људи која наноси огромну штету привреди РС", каже Павић.

Приједорски начелник истиче да очекује да ће полиција и Влада Републике Српске предузети мјере према организаторима онако како и заслужују.

"У свакој земљи се субверзивна диверзија кажњава, само изгледа не у РС. Жао ми је што ће посљедице и то тешке сносити `јадници` који кувају паприкаш у халама гдје се треба радити, а организатор ће се поново извући, али ја ћу инсистирати да се дође и до њих", поручио је Павић.

Он наглашава да као начелник општине даје пуну подршку генералном директору и управи ЖРС на мјерама које предузима и додаје да не треба инсистирати на мјерама за прекид штрајка које би биле незаконите. "Ствари треба извести на чистац и нека одговара свако за оно што је урадио", оцијенио је Павић.

Машиновође, које су од понедјељка, 10. октобра, зауставили возове, траже исплату разлике у заостатку додатка на плату, који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ne lupaj Marko gluposti. Istina je da su štete za PD ogromne,ali ti si doveo nesposobnog direktora željeznica. Dakle i ti snosiš krivicu. Upri prstom na kriminalnu vladu, najveće krivce za propast cijele RS.Džombić kao da se radi o alajbegovoj slami ni ne pomišlja da razgovara sa mašinovođama. Njegovo je bilo da ode VOZOM u Doboj, da porazgovara sa njima i nađu rješenje.
    I, usput da te Markane upitam gdje se dedoše one silne pare koje je grad dobio za vodovod.? U 21. vijeku izvorišta pitke vode su u naselju koje od centra grada dijeli samo rijeka u kojem je hiljade septičkih jama.
    Marko, Marko , vlasniče grada, prijedor si ti stavio u svoj džep.

  2. Не зна се ко је гори, Павић или Иванић, и један и други уништили Жељезницу и сад један другог убјеђују како су радили на добро свих, ма да, Иванићу, знаш ли случајно шта је онај твој Микеревић потписао са Бирчем из Зворника, што се тиче превоза руде, брзо си заборавио + електрична енергија!

  3. Из ПДП-а је саопштено да није нормално да Павић позива власт да ријеши проблем са машиновођама, јер он јесте власт и министри из ДНС-а су чланови Владе РС, док министар саобраћаја и веза Недељко Чубриловић води ресор саобраћаја више од пет година годин

    ПДП има право али танка је ДНС власт, као да СНСД њих нешто пита па они су ту само форме ради, чисто да пруже подршку за прљаве радње актуелне власта, зна то ПДП добро, до недавно су и они то радили 😀

  4. Ne znam da li sada to ima, da li je ostalo makar za muzej- terzina. E, ako ima i to ona na ručni pogon koje sam gledala u filmovima, sjedite ti Paviću i premijer i pravac u Dobij , na noge mašinovođama. Izvinite im se za sve što ste i njima , i nama skrivili. Tvoji partijski drugovi su i direktor željeznica, i ministar, a džomba što je u vladi u kojoj je on samo lutka na koncu. Imalo moralan čovjek treba da se stidi ove vlade, a ne da u njoj bude. Harakiri je izlaz za premijera.