ПДП: Осуђујемо одмазду власти над запосленима у јавној управи

Партија демократског прогреса најоштрије осуђује дискриминацију, пријетње, притиске и одмазде које врши власт над радницима у јавној управи због слободног изражавања личних увјерења.

понедељак, октобар 22, 2018 / 16:50

Осим што на најгори могући начин исказује своју диктаторску природу, СНСД који држи полуге власти најдиректније крши Устав Републике Српске. Члан 10 Устава РС прописује да су сви грађани равноправни у слободама, правима, дужностима, једнаки пред законом, без обзира на политичка и друга увјерења. Такође, у свом јуришу на неистомишљенике, СНСД крши Закон о државним службеницима, те Закон о раду који прописују да због политичких и других увјерења радник не може бити стављен у неравноправан положај и трпити дискриминацију.

Умјесто да као странка која врши власт брани Устав, највиши правни акт једне државе, СНСД реваншизмом и ускраћивањем основних слобода једино брани себе демонстрацијом силе коју искразује на најгори могући начин.

Подсјећамо, СНСД је још у предизборној кампањи најављивао одмазде против неистомишљеника, што није било адекватно санкционисано, те су сада у прилици да по први пут за вријеме своје владавине и испуне неко обећање. Нажалост, умјесто благостања које обећавају већ дванаест година, режим је у стању да оствари само чувену Његошеву мисао: „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“.

Партија демократског прогреса ће учинити све да заштити права грађана Републике Српске и на све начине се борити за принципе једнаких могућности и слободе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *