ПДП: Осуде притисака, манипулација и куповине гласова

Радници дворане су на састанку од диретора добили инструкције да гласају за СНСД, што је најдиректнији покушај утицаја на слободну вољу, демократске процесе и уцјена радника који поштено зарађују за егзистенцију. Такве појаве је неопходно хитно елиминисти. Залажемо се и након формирања нове власти у Републици Српској стаћемо у крај тој друштвеној пошасти, неморалу и […]

петак, 5 октобра, 2018 / 16:17

Радници дворане су на састанку од диретора добили инструкције да гласају за СНСД, што је најдиректнији покушај утицаја на слободну вољу, демократске процесе и уцјена радника који поштено зарађују за егзистенцију. Такве појаве је неопходно хитно елиминисти. Залажемо се и након формирања нове власти у Републици Српској стаћемо у крај тој друштвеној пошасти, неморалу и притисцима на народ.

Подржавамо раднике дворане Борик који су имали грађанску свијест и храброст да позову одборника у Скупштини града Бањалука Драшка Станивуковића да реагује и који желе да икључиво својом вољом бирају своје представнике. Апелујемо на народ Републике Српске да до избора не подлијежу притисцима и гласају искључиво по својој слободној вољи и савјести. Нико, али нико, ко одговорно и поштено ради свој посао након 7.октобра неће морати да брине за своју егзистенцију, нити ће трпјети мобинг, уцјене и пријетње.

Иванић: Добро размислите о продаји гласа

”Сви који планирају за 100 марака да продају глас, да би неко остао на власти, позивам их да добро размисле. То је кривично дјело, а ми смо итекако спремили за изборе. Вриједи ли ићи због тога у затвор”, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић гостујући вечерас у емисији ”Став” на К3 телевизији.

Иванић тврди да је опозиција спремна као никад до сад да спријечи изборне манипулације и да је документација о уцјенама радним мјестом и обећањима за продају гласа спремна.

”Све достављамо послије избора, а ко је обећао глас за паре – нека добро размисли. Због тога се иде у затвор, а имамо спремније посматраче више него што мислите”, рекао је Иванић.