ПДП: Од распуштеног одбора у Прњавору, преко жутих трака у Српцу, до др Борјана у Требињу

Предсједништво Партије демократског прогреса распустило је данас Општински одбор ПДП-а Прњавор, због нарушених међуљудских односа и веома лоших изборних резултата уназад неколико изборних циклуса.

четвртак, 27 децембра, 2018 / 23:15

За повјереника именован је члан Предсједништва ПДП-а Милан Шврака.

Жуте траке у Српцу (Бијеле су у Приједору)

Одборници ПДП-а у Скупштини општине Србац, Мићо Малбашић, Душанка Игњатић и Саша Јовичић на данашњој сједници СО око руке су ставили жуте траке као знак подршке и солидарности са свим неистомишљеницима који су прогоњени од стране режима.

Претходно су се изузели из гласања по свим тачкама дневног реда након што је од стране владајуће већине одбијен њихов приједлог закључка којим се тражи од свих политичких субјеката на локалном и на нивоу Републике Српске да позову на престанак прогона политичких неистомишљеника.

Клуб одборника ПДП-а Србац позвао се на Устав Републике Српске који чланом 10. прописује равноправност грађана у слободама, правима и дужностима, једнакост пред законом и правну заштиту без обзира на расу, пол, друштвени положај, плитичко увјерење и др. Члан 12. Устава прописује да су слобода и лична безбједност неповриједиви.

"Власти су се мијењале, али никада се нисам осјећао лоше као сад, када нам свима може бити угрожена физичка и лична безбједност. Живимо у времену свеопштег страха, када ме људи моле да због себе ћутим и не износим чињенице, али поновићу и сада – нећемо сагињати главу, нити одустати од борбе да живимо у слободној Републици Српској", рекао је одборник ПДП-а у СО Црбац Саша Јовићић.

Врач Борјан и патријарх Давор

Власт која у вријеме када свакодневно остајемо без стотина младих, када љекари и други медицински радници у колонама иду у иностранство гдје се поштују њихов рад и знање, може себи да приушти да остане без још једног младог доктора само због политичке неподобности, није ништа друго него режим који је спреман и на прогон најбољих међу нама.

И прије него што је режимска бруталност и репресија кулминирала јуче у Бањалуци, режим је своје лице показао на југу Српске, премјештајући љекара Хитне помоћи Требиње Сашу Борјана у немедицински сектор.

Др Борјан је показао невјероватну храброст, став, непоколебљивост и снагу цијепајући диплому доктора медицине коју је са високим просјеком оцјена стекао на Универзитету у Новом Саду.

Партија демократског прогреса ће снажно и истрајно стајати уз др Борјана, сина оца палог за ову земљу, младог човјека који у вријеме свеопштег моралног посрнућа када је неправда постала закон, враћа наду у људскост, достојанство и интегритет.

ПДП ће непоколебљиво стати уз сваког човјека који трпи неправду, прогон и понижење, држећи се принципа да морамо градити друштво у којем ће се умјесто подобности цијенити способност, а свима омогућити достојанствен живот и једнакост пред законом.