ПДП на мотив – Пале су родно мјесто Српске

"Пале су колијевка Српске и за нас врло битна средина на путу промјена које нас чекају 2022. године. Ми смо данас овдје и бићемо у свакој општини Републике Српске да чујемо наш народ, да разговарамо и још јасније дефинишемо приоритете за вријеме када ћемо преузети пуну одговорност за будућност Републике Српске", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић вечерас на састанку Општинског одбора ПДП-а Пале.

уторак, 15 јуна, 2021 / 07:38

Бореновић каже да је у периоду који долази циљ ослободити институције Републике Српске:

"Нама је битно изградити снажне институције, а не, као што је сада случај, појединца који жели да одлучује о свему. Институције треба да буду у служби народа и то сваког човјека подједнако, а на њиховом челу да буду људи од струке и интегритета. Ово више само политичка борба, ово је истинска борба за будућност наше Републике и народа. Није само политичка борба између добра и зла, него је борба између доброг и лошег у правосуђу, здравству, образовању, свакој области живота. А ми ћемо од себе дати најбоље и не пристајемо ни на шта мање од најбољег за наш народ", рекао је Бореновић.

Потпредсједник ПДП-а Јелена Тривић рекла је да родно мјесто Републике Српске, Пале и Сарајевско-романијска регија, никада више не смију бити запостављени:

"Знамо и памтимо жртву коју сте поднијели за стварање наше Републике и ви заслужујете да живите квалитетне животе. Наша мисија је да вратимо достојанство, понос и снагу Републици Српској и на тај начин сваком човјеку који овдје живи. Мој мотив за бављење политиком, али и мотив колега са којима сам вечерас овдје, јесте тај што волимо свој народ. Они који краду од државе, отимају, слабе је, они не воле, нити могу вољети своју земљу и народ. То је основна разлика међу нама и наше дјеловање у власти ће показати ту разлику", истиче Тривићева.

Члан Предсједништва ПДП-а Мира Пекић рекла је да је Република Српска богата ресурсима који нису равномјерно распоређени:

"Данас постоји подјела на владајућу касту која има све и све јој је дозвољено и све остале којима остају мрвице. Ресурсима Републике Српске се мора управљати часно, домаћински и стручно и на тај начин ћемо имати стабилан буџет, а пензије, плате и друга примања неће зависити од задужења, него у првом реду од нашег рада, што је једино исправно", каже Пекићева.