ПДП: Лукачево скандалозно минимизирање ће нам произвести Легију

ПДП сматра да је минимизирање случаја оружане пљачке коју су извели припадници Специјалне полиције МУП-а РС на аутопуту Бања Лука – Градишка од стране министра Драгана Лукача застрашујуће и такво његово понашање ће довести до тога да и Република Српска ускоро добије свог Легију и своје Црвене беретке. Срамотна је изјава министра Лукача да друмско […]

среда, 27 јануара, 2016 / 13:41

ПДП сматра да је минимизирање случаја оружане пљачке коју су извели припадници Специјалне полиције МУП-а РС на аутопуту Бања Лука – Градишка од стране министра Драгана Лукача застрашујуће и такво његово понашање ће довести до тога да и Република Српска ускоро добије свог Легију и своје Црвене беретке.

Срамотна је изјава министра Лукача да друмско разбојништво припадника Специјалне јединице МУП-а не представља угрожавање безбједности грађана Републике Српске, јер је велика трагедија избјегнута само пуком срећом.

Зар је могуће да је порука министра Лукача грађанима: „Не брините, то су били професионалци, који су хируршки прецизно узели новац и нико није био угрожен“?
ПДП пита министра Лукача кад ће саопштити ко је убио Милана Вукелића, човјека који је директно указивао на корупцију у владајућим структурама, а који је брутално убијен испред зграде МУП-а РС и у непосредној близини школе.

Зашто никада није рекао да је то приоритет у његовом раду? Или ни то није било угрожавање безбједности грађана?

ПДП подсјећа министра Лукача да има и три неразјашњена убиства у Бањалуци у последње вријеме, а да заиста ради свој посао, умјесто што одрађује партијске задатке, министар би до сада дао одговор родитељима Николе Ђуровића ко је крив за смрт њиховог сина.
Ово су само неки од најдрастичнијих случајева који, очигледно, неће бити разјашњени док је Лукач на челу МУП-а РС.