ПДП Котор Варош: СНСД у коалицији са оптуженим за злочине над Србима

СНСД у Котор Варошу је у коалицији са човјеком против кога је подигнута оптужница за најбруталније злочине над Србима у селу Сердари, саопштено је из которварошког ПДП-а. – Которварошки СНСД је до сада много пута показао да му је једини циљ да по сваку цијену остане на власти. Да би остварили тај свој циљ спремни […]

среда, октобар 3, 2012 / 17:49

СНСД у Котор Варошу је у коалицији са човјеком против кога је подигнута оптужница за најбруталније злочине над Србима у селу Сердари, саопштено је из которварошког ПДП-а.

– Которварошки СНСД је до сада много пута показао да му је једини циљ да по сваку цијену остане на власти. Да би остварили тај свој циљ спремни су ући у коалицију и са црним ђаволом и највећим српским непријатељима – саопштено је из Изборног штаба кандидата ПДП за начелника општине Котор Варош Мирослава Малијевића.

 

„Тако је которварошки СНСД спреман ући у коалицију с онима који су се отворено залагали за укидање Републике Српске и који су осумњичени за злочин над српским цивилима. Коалициони партнер СНСД на локалном нивоу је Странка за БиХ. Скупштинску већину омогућио им је члан Странке за БиХ Сеад Мензил, који је већ више од годину дана у притвору и против којег је подигнута оптужница за ратне злочине у Сердарима“, кажу у ПДП.

 

Мензил се са још тројицом оптужених терети да је 17.9. 1992. године као припадник Територијалне одбране Котор Варош заједно са другим особама учествовао у нападу на српско цивилно становништво у Сердарима, које се налазило изван зоне ратних дејстава. Међу убијеним цивилима било је и двоје дјеце“, истичу у Изборном штабу Мирослава Малијевића.

 

У ПДП кажу да због такве дволичности которварошког СНСД-а и бесрамног коалирања са оптуженим за ратне злочине над српским цивилима, није ни чудо што све већи број чланова те странке прелази у редове ПДП и других странака.

 

Са друге стране кандидат ПДП за начелника општине Котор Варош Мирослава Малијевића никад не одступа од зацртаних принципа и реалних обећања, стоји у саопшењу.0 КОМЕНТАРА

  1. Nije Kotor Varoš jedina opšitna u Republici Srpskoj gde SNSD sarađuje sa Bošnjacima. Zvorničkom SNSD-u su glavni aduti za pobjedu upravo Bošnjčke stranke koje su i prethodnih godina znale skupo da naplate podršku aktuelnoj vlasti. Koliko je to očigledno govori i činjenica da je aktuelni načelnik Zoran Stevanović, zaposlio, petnaest dana pred izobre, Šabana Redžića, inače kandidata SDA za načelnika opštine.

    Pored Bošnjaka, SNSD u Zvorniku pokušava da prikupi što više glasova sramnim ucjenjivanjima ljudi. Pretnje se odnose na gubitak posla, studentiskih stipendija, članovi različitih društava se ucjenjuju time da neće dobiti sredstva iz budžeta opštine.

    Građani se slažu da ovakve pritiske nisu nikada pre doživjeli.

    Ostaje da se vidi da li će građani Zvornika podleći ovim pritiscima i ucjenama SNSD-a, koji se u Zvorniku može, sa punim pravom, nazvati Sektom.

  2. Чини ми се да је у Зворнику предјседник Борачке Организације Милошевић подржао јавно СДС, баш због тог шуровања снсд-а и крмчића стевановића са муслиманским странкама, не са муслиманима, јер јбг и они су слободни грађани Зворника то би било ок, али њихове партије и подршка једних другима је за сваку осуду, баш у Зворнику посебно!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *