ПДП као Вучић: „Поједини“ странци су утицали на одлуку Суда БиХ

Апелационо одјељење Суда БиХ одбило је жалбу ПДП-а на одлуку Централне изборне комисије БиХ да се не дозволи поновно бројање гласачких листића.

субота, 3 новембра, 2018 / 12:52

Очигледно је да је Суд БиХ одлучивао искључиво на трагу одлуке ЦИК-а и да постоје политички притисци и пристрасност у обје институције, што је потпуно неприхватљиво за државу која је наводно демократска и слободна.

Партија демократског прогреса оправдано сумња да су пресудну улогу за овакву одлуку Суда БиХ имали поједини представници међународне заједнице у БиХ, који су већ дан након избора изјављивали да је потребно под хитно формирати власт, не чекајући ни прелиминарне резултате, законске рокове за евентуалне жалбе, нити расплет изборне ситуације гдје смо имали стотине хиљада неважећих гласачких листића, уцјене, пријетње, документована кршења Изборног закона, грешке и изборне манипулације.

Најоштрије осуђујемо овакав начин функционисања институција чије су обавезе да проводе бирачку вољу грађана и гарантују правду. Партија демократског прогреса неће одустати и користиће сва правна и политичка средства да се обезбиједе фер и поштени избори.1 КОМЕНТАР

  1. Видим да се мој друг Васић бави са ПДП у јучашњим писанијима на блогу, ако, што рекли србијанци, неће им бити лако са младим јастребовима.

    Ту он успут поново савјетује и СДС, тек сад добија на тежини онај мој коментар о СДС, оно када сам написао шта бих урадио да сам ја сад предсједник СДС, не знам да ме Бог убије на ком посту га написах, да ли на оном о СДС Добој?

    Неважно, знам шта сам написао, једноставно речено, прејак сам и тачка.

Оставите одговор