ПДП избачен из већине у Костајници, пријете напуштањем СЗП

Партија демократског прогреса је изненађена и шокирана данашњим поступком одборника Скупштине општине Костајница, предвођених Српском демократском странком, и избацивањем ПДП-а из скупштинске већине у овој општини. Због некоректног и понижавајућег односа костајничког одбора СДС-а и начелника општине Костајница Драге Бундала подржаних по једним одборником СНСД-а и НДП-а, Партија демократског прогреса ће преиспитати даље активности унутар […]

понедељак, 14 децембра, 2015 / 13:27

Партија демократског прогреса је изненађена и шокирана данашњим поступком одборника Скупштине општине Костајница, предвођених Српском демократском странком, и избацивањем ПДП-а из скупштинске већине у овој општини.

Због некоректног и понижавајућег односа костајничког одбора СДС-а и начелника општине Костајница Драге Бундала подржаних по једним одборником СНСД-а и НДП-а, Партија демократског прогреса ће преиспитати даље активности унутар Савеза за промјене док се ситуација око непринципијелних коалиција на локалним нивоима не ријеши.

ПДП је истински опредјељен и јасан у намјери да се само заједничким и фер дјеловањем свих партија унутар Савеза за промјене, међусобним уважавањем и поштовањем, може смијенити корумпирана власт у Републици Српској и живот грађана промијенити набоље.

Само заједничким дјеловањем у цијелој Републици Српској можемо бити озбиљна алтернатива владајућој коалицији и зато најоштрије осуђујемо данашњу промјену скупштинске већине у Костајници и очекујемо да се у наредним данима овакво стање промјени.

У том случају ПДП ће, без било какве сумње, наставити са активностима унутар Савеза за промјене, што подразумијева заједнички рад у свим општинама у Републици Српској, укључујући и договор око координираног дјеловања и усаглашавања приједлогa имена заједничких кандидата за начелнике и градоначелнике, каже се у саопштењу које потписује Информативна служба ПДП.0 КОМЕНТАРА

 1. Ovo mi nikada neće biti jasno.
  Gotovo sve stranke u RS, a koje su bile u vlasti ili su sada što na nivou BiH što na nivou RS imaju nekakve čudne koalicije.
  Pa evo npr. konkretno za ovaj slučaj pa tako na nivou BiH imamo koaliciju kao „nokat i meso“ a na lokalu na „žilet“. Isto tako ima lokala gdje su SNSD I SDS ko najsložnije braća a čitam u Trebinju da je neko od NDP-a izjavio da na lokalu može koalicija sa SNSD-om dok sa PDP-om nema šanse. Zar nisu svi koji se nude isti?

 2. Nadam se da PDP neće nastaviti ljigavu i providnu Ivanićevu politiku lažnog mirotvorca. Politiku koja se svodila na pokušaj da se sva predsjednikova zlodjela predstave kao nedostatak kulture ili političkog takta, a sve to kako bi se zataškalo sve što je pokradeno i kako bi se čitava priča o ukradenim milionima gurnula u drugi plan.
  To je, sve vrijeme, činio Ivanić.

 3. Иванићев циљ је био да већ умрли, а несахрањени ПДП, некао оживи и то му је успјело по цијену да је једаан други пацијент, наизглед здрав, изненеада преминуо.

  Име тог другог пацијента је познато фронталуку.