ПДП: Иванић предсједник, нова улога Предсједништву

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић данас је поново изабран на ту функцију. На Шестом сабору ПДП, који је одржан данас у Бањoj Луци, за потпредсједнике партије изабрани су Милан Шврака, Бранислав Бореновић, Милан Ђукић, Ђуро Станојевић, Драгиша Делић и Славко Вучуревић, као и 76 чланова Главног одбора партије. На Сабору је усвојен нови […]

субота, 14 маја, 2011 / 18:15

Предсједник Партије демократског прогреса /ПДП/ Младен Иванић данас је поново изабран на ту функцију.

На Шестом сабору ПДП, који је одржан данас у Бањoj Луци, за потпредсједнике партије изабрани су Милан Шврака, Бранислав Бореновић, Милан Ђукић, Ђуро Станојевић, Драгиша Делић и Славко Вучуревић, као и 76 чланова Главног одбора партије.

На Сабору је усвојен нови статут партије, према којем ће стручна улога у вођењу ПДП-а бити додјељена Предсједништву партије, које ће бројати 21 члана, рекао је Срни високи функционер ПДП Игор Црнадак.

Он је навео да ће на конститутивној сједници ГО ПДП-а бити изабран шеф клуба посланика ПДП-а у Народној скуштини РС, генерални секртер партије и остали чланови Предсједништва партије.

Иванић је пред почетак Сабора партије рекао новинарима да ће ПДП до наредних избора дефинитивно бити у опозицији и у РС и на нивоу БиХ, и да има намјеру да гради своју опозициону структуру.

Он је навео да ће главни циљ ПДП-а у наредне четири године бити очување уставне позиције Српске и њен економски развој.Оставите одговор