ПДП и извјештај о државном удару: Само је Лукач насилно смјењивао власт у Српској

Подсјећамо да се једина насилна смјена власти у Републици Српској десила се 1997. године, а сигурни смо да министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач то итекако памти.

среда, 16 јануара, 2019 / 18:17

Извјештај Министарства унутрашњих послова поднесен Републичком јавном тужилаштву против Драшка Станивуковића, Давора Драгичевића и Жељка Дабића због наводног позивања на насилну промјену уставног уређења Републике Српске је још један доказ да смо потонули у потпуни тоталитаризам.

У прогону политичких неситомишљеника не преза се ни од чега, па ни од тешких квалификација на основу неоснованих инсинуација и конструкција.

Свјесно се заборавља да је државни удар на који се позивају по дефиницији насилна смјена власти у којој учествују војска или полиција, а да то није није мирна и достојанствена шетња, није стајање пред отвореним вратима РТРС-а, а да при томе нико од грађана није ни покушао да уђе.

Најтеже је што се заборавља да Устав Републике Српске гарантује слободу јавног изражавања мишљења, окупљања, протеста и право на јавну критику рада државних институција. Питамо да ли се овавквим извјештајем МУП-а крше и забрањују права и слободе загарантоване Уставом?Оставите одговор