ПДП: Додик довео Американце надомак Бање Луке, па користи излизане пароле о издајницима из опозиције

У покушају да скрене пажњу са чињенице да ће остати упамћен као једини Србин који је довео америчке, НАТО, војнике надомак Бањалуке, Милорад Додик рециклира старе тврдње о непријатељима из опозиције, иако он Српску гура ка сјевероатланској алијанси, неповратно води у дужничко ропство и продубљује унутрашње политике сукобе.

понедељак, 17 маја, 2021 / 12:24

Свјестан је Додик да је његово вријеме на политичкој сцени истекло, што потврђује и податак да су он и његов тим остали без идеја како још једном да преваре грађане те ваде из нафталина излизане пароле о издајницима из опозиције и сарадњи са сарајевским политичарима, с којима је СНСД у чврстој коалицији на нивоу БиХ, али и још очигледније, у Сребреници, због чега је Додик најмање позван да говори о заштити интереса Републике Српске.

Његове срамне тврдње, да би побједа опозиције "сахранила Српску”, показују страх од губитка власти, коју је подредио себи и својим кумовско-тајкунским везама, због чега је он једини гробар интереса свог народа. Попут нокаутираног боксера, покушава да се задржи у политичком рингу лажима, знајући да ће га народ на изборима послати у политичку пензију.

Свјестан је одлазећи Додик да откуцава и вријеме до момента његовог и процесуирања његових људи за стотине афера, уништена јавна предузећа, привреду, продају ресурса Српске, арчење новца грађана, сумњиве послове плаћење буџетским средствима, бројни тајкунски криминал и корупцију… и све оне радње којима је ослабио Српску.

Додик је претвара у отужну политичку фигуру, којој ни мала дјеца више не би повјеровала да он може да учини било шта корисно за грађане, које је у јеку пандемије корона вируса оставио без вакцина, а претходно са својим кумовима и пуленима сахранио здравствени систем.

Свој страх од губитка власти покушава да пребаци на народ, који му је у два највећа града у Републици Српској већ рекао "довиђења”.

Политички лажов попут Додика, са излизаним паролама, није заслужио ништа више од поруке да он и његове изјаве припадају прошлости и да броји задње сате на политичкој сцени и да више неће моћи да одлучује ни о питањима у својој мјесној заједници.

Од њега ће остати само ружно сјећање на човјека који је изиграо повјерење грађана Српске, који су прескупо платили неумјерено задуживање и извлачење јавног новца у тајкунске џепове.