ПДП: Црнадак није рекао да је за НАТО, то је све радио СНСД

Савез независних социјалдемократа нема право да говори о томе шта је интерес грађана Републике Српске у односу према НАТО, с обзиром на то да су управо функционери СНСД за посљедњих осам година урадили све како би се БиХ приближила овом савезу. Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак приликом посјете Софији није рекао да је БиХ […]

петак, 5 фебруара, 2016 / 10:55

Савез независних социјалдемократа нема право да говори о томе шта је интерес грађана Републике Српске у односу према НАТО, с обзиром на то да су управо функционери СНСД за посљедњих осам година урадили све како би се БиХ приближила овом савезу.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак приликом посјете Софији није рекао да је БиХ за улазак у НАТО, што је данас и званично демантовано из МИП БиХ.

Међутим, функционери СНСД су, жељни скандала, једва дочекали и брзином свјетлости реаговали на неспретно написану информацију из бугарског парламента, иако су свјесни да су управо њихови представници у власти РС и БиХ обећали улазак у НАТО, гласали за законе који то омогућују и поднијели захтјев за улазак БиХ у овај савез.

Управо СНСД је радио све да удовоље апсолутно свим захтјевима међународне заједнице и НАТО савеза. И њихов лидер Милорад Додик је и на званичним састанцима и током бутмирских преговора говорио да СНСД јесте за улазак РС и БиХ у НАТО, а сада се јефтиним и нетачним причама против опозиције покушава додворити грађанима Српске.

ПДП подсјећа да ова партија није опредијељена за улазак БиХ у НАТО савез без Србије, у складу са декларацијом Народне скупштине РС, и да је то једина политика коју и њени функционери, без изузетка, спроводе у власти БиХ, истиче се у саопштењу које шаље Информативна служба ПДП, а Фронтал га преноси у цјелости.Оставите одговор