ПДП цитира Комшића, не изјашњава се јесу ли они за НАТО и како против чланства

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић још једном је потврдио да је Босна и Херцеговина добила АНП и да под називом "Програм реформи" путује у Брисел што представља нову трасу пута БиХ ка НАТО.

понедељак, 16 децембра, 2019 / 11:11

"Комшић је неколико пута рекао да је Предсједништво БиХ потписивањем ‘Програма реформи’ заправо потписало АНП и то више не треба и не смије да се крије. Позивамо српског члана Предсједништва да објави ‘Програм реформи’ и да каже грађанима Српске да ли иду у НАТО, којим путем, шта ће то да представља за Српску и каква је улога институција Републике Српске у том процесу", истакла је посланик Партије демократског прогреса у ПС БиХ Мира Пекић.

Она је подсјетила да Додик недјељама говори да "Програм реформи" није АНП, али не показује доказ. Гдје је документ, пита Пекићева.

"Ако ‘Програм реформи’ не значи АНП, нека Додик покаже папир који су потписали сва три члана Предсједништва и демантује хрватског члана Предсједништва који је јавно истакао да у Брисел иде АНП под називом ‘Програм реформи БиХ’ који садржи обавезе које је БиХ преузела када је у питању Акциони план за чланство у НАТО – истакла је Мира Пекић.1 КОМЕНТАР