ПДП БЛ скупља уџбенике за друге општине (умјесто да се организује рециклирање)

Ову акцију свакако треба похвалити, али није ли логично да се већ сад организује обавеза повратка неоштећених уџбеника за наредну школску годину, системски и од стране градске управе, а не странке, те се већ сад обезбиједе бесплатни уџбеници и за наредну школску годину? Овако дјелује као кампања за опште изборе.

субота, 14 августа, 2021 / 07:56

Након што је Град Бањалука обезбиједио бесплатне уџбенике за ученике од 3. до 9. разреда основних школа, Форум жена ПДП-а Бањалука организујед акцију "Преузми нове, донирај кориштене уџбенике", која има за да се уџбеници поклоне основцима у општинама које немају овакав програм.

"Наш циљ је да обрадујемо што више малишана и њихових родитеља широм Републике Српске. Ми данас у Бањалуци, за разлику од многих, имамо привилегију да не морамо издвајати средства из кућних буџета за куповину нових уџбеника. Свјесни смо да многим породицама припрема за почетак нове школске године представља финансијски терет, зато желимо да на овај начин допринесемо и олакшамо родитељима основаца. Позивам наше суграђане да заједно покажемо добру вољу и да се придруже акцији донирањем кориштених уџбеника", каже предсједница Форума жена ПДП-а Бањалука Диана Цвијић.

Цвијићева истиче да Бањалучани могу донирати уџбенике на штанду ПДП-а на Тргу Крајине у соботу и недељу, 14. и 15. августа, у периодима од 10 до 13 часова и 18 до 21, те сваког радног дана у канцеларији Градског одбора ПДП-а Бањалука (Краља Алфонса XIII 24) од 9 до 19 часова, као и суботом од 9 до 14 часова.