03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Пажња, снима се: Филм \’\’Омега\’\’ освојио награду у Атини

Филм "Омега", рад студената Академије умјетности у Бањој Луци, освојио је специјалну награду на фестивалу Алтсин Екшн (Altcine Action) у Атини, Грчка. Филм је добио специјалну награду организатора (јер је концепт фестивала да награде иду у руке аутора који скупе највише гласова интернет гласањем). То је својеврстан преседан јер та награда није била у плану […]

недеља, 7 октобра, 2012 / 10:00

Филм "Омега", рад студената Академије умјетности у Бањој Луци, освојио је специјалну награду на фестивалу Алтсин Екшн (Altcine Action) у Атини, Грчка.

Филм је добио специјалну награду организатора (јер је концепт фестивала да награде иду у руке аутора који скупе највише гласова интернет гласањем). То је својеврстан
преседан јер та награда није била у плану на почетку фестивала.

– Највјероватније да су хтјели да награде добар рад (филм у једном кадру), јер нисмо сакупили довољно гласова за награде публике – рекао је Игор Тешић, сценариста, режисер и службеник за односе са јавношћу удружења ХЕЈТРС?, које је заслужно за овај филм.

Како нико од чланова екипе није могао да оде у Грчку на церемонију додјеле награда, због недостатка новца, снимљено је видео обраћање публици које је емитовано на церемонији затварања фестивал), награду је у име филмаџија преузео амбасадор БиХ у Грчкој, Боро Бронза.

Награда није новчане природе, већ укључује комплетну постпродукцију филма коју ће
радити грчка фирма 2/35.

– Процијењена вриједност награде се креће између 10 и 15 хиљада евра, што је за нас огромна ствар – каже Тешић.

На овој адреси можете погледати филм и прочитати критике, да видите о чему се ради:

http://www.altcineaction.com/altcine/screening.action?film.filmId=41

Ми немамо други начин да изађемо из сијенке и покажемо људима овдје да и поред тога што радимо у тешким условима ипак остварујемо добре резултате, у директним сударима са екипама које имају пуно боље услове, објашњава Тешић.

Филм "Омега" је раније ове године награђен на Сарајево филм фестивалу, у селекцији
БХ студентског филма, такође специјалном наградом жирија. А играо је и на "Краткофилу" у Бањој Луци и Филмском фестивалу у Херцег Новом.