Павловић банка договара продају?

Прије неколико дана договорена је продаја Павловић банке, тврди Ослобођење. Власник банке Слободан Павловић рекао је да уз Славена Ристића, представника фирме “ЕЛВ Глобал Лимитед”, која је купила и Ремонтни завод у Братунцу, постоје још три заинтересоване особе. И друге особе које се помињу као могући купци, у пословним контактима су са Ристићем. Међутим, зграда […]

понедељак, јун 12, 2017 / 16:58

Прије неколико дана договорена је продаја Павловић банке, тврди Ослобођење.

Власник банке Слободан Павловић рекао је да уз Славена Ристића, представника фирме “ЕЛВ Глобал Лимитед”, која је купила и Ремонтни завод у Братунцу, постоје још три заинтересоване особе.

И друге особе које се помињу као могући купци, у пословним контактима су са Ристићем.

Међутим, зграда у којој је смјештена управа Павловић банке у Бијељини, чини се, није предмет интересовања тог купца. Зграда је укњижена на Павловића као физичко лице, те се налази под хипотеком због кредита који је он подигао у Бобар банци, а чији је износ нешто мањи од шест милиона КМ.

Пошто је Бобар банка у стечају, а недавно је почео судски процес особама осумњиченим за њену пропаст, стечајни управник Лазар Ђурђевић рекао је да “купац купује и потраживања, па нема сметњи да узме саму зграду”.

Агенција за банкарство Републике Српске наложила је банци нову докапитализацију, за коју су потребна 32 милиона КМ, а из саме агенције тврде како тај процес још није завршен.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *