Павић: Приједор за примјер

БАЊА ЛУКА – Начелник општине Приједор Марко Павић рекао је да се Приједор данас сматра свијетлим примјером развоја, суживота и просперитета у БиХ, додајући да су странци не тако давно овај град оцјењивали као црну рупу на карти Европе. "Најважније је да смо као тим у локалној администрацији створили једну позитивну климу за бољи живот […]

субота, 18 јула, 2009 / 17:07

БАЊА ЛУКА – Начелник општине Приједор Марко Павић рекао је да се Приједор данас сматра свијетлим примјером развоја, суживота и просперитета у БиХ, додајући да су странци не тако давно овај град оцјењивали као црну рупу на карти Европе.

"Најважније је да смо као тим у локалној администрацији створили једну позитивну климу за бољи живот свих и за важна инвестициона улагања у развој града. Са аспекта сигурности и безбједности Приједорчана морамо бити задовољни, јер су на високом нивоу, а Приједор је потпуно отворен град према иностранству. Тај повољан амбијент гарантује успјех и просперитет наше локалне заједнице", наглаисо је Павић.

Он је рекао за да су у администрацији још крајем прошле године предосјетили кризну ситуацију, па су овогодишњи буџет планирали рационално.

"Тако је пројектовани буџет за ову годину у старту био мањи него што су то биле препоруке Владе РС. И поред тога, недавно смо извршили и ребаланс буџета који је за 7,9 одсто мањи од пројектованог на почетку године. Најважније је да у мјерама штедње и ребалансираном буџету нисмо дирнули најугроженије социјалне категорије становништва", објаснио је Павић.

Према његовим ријечима, општина Приједор очекује да се из аранжмана са ММФ усмјере средства у локалне заједнице.

"Влада РС је, захваљујући кредитним аранжманима са ММФ, обећала општинама у РС дати 30 милиона КМ. Колико је мени познато, у старту би локалне заједнице требало да рачунају са 15 милиона КМ, а остала средства би требало да пристигну нешто касније.

"Оно што је најважније је чињеница да грантови из ММФ не смију да служе за покриће дефицита из претходних година у појединим општинама. Та средства морају бити уложена у годишње потребе грађана како би се сузбиле посљедице глобалне економске и финансијске кризе", закључио је Павић.