Павић: Ово су трећи избори на којима растемо за 50 одсто

Демократски народни савез (ДНС) на локалним изборима добио је више од 63.000 гласова или 50 одсто више него на претходним локалним изборима, изјавио је данас у Приједору председник ове странке Марко Павић. "Наша политика полако, али сигирно допире до наших грађана и наша дјела постају видљива јер и на локалним и на општим изборима 2008, […]

среда, октобар 10, 2012 / 15:32

Демократски народни савез (ДНС) на локалним изборима добио је више од 63.000 гласова или 50 одсто више него на претходним локалним изборима, изјавио је данас у Приједору председник ове странке Марко Павић.

"Наша политика полако, али сигирно допире до наших грађана и наша дјела постају видљива јер и на локалним и на општим изборима 2008, 2010. и 2012. биљежимо раст већи од 50 одсто", рекао је Павић на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је навео да је ДНС добио одборнике у скоро свим општинама у Републици Српској и у три општине у Федерацији БиХ, те два начелника гдје је ДНС самостално наступио и пет начелника где је ДНС био коалициони партнер.

"Битно је да је у већим градовима попут Бањалуке, Бијељине, Приједора и Добоја, изузетан раст повјерења бирача према ДНС-у. Имамо још простора да радимо у градским срединама, док су рурална подручја већ раније препознала ДНС као странку преко које могу реализовати циљеве и планове", рекао је Павић.

Говорећи о резултатима ДНС-а у Приједору, Павић је навео да је тешко повећати број гласова приликом трећег кандидовања за начелника, али да је то ДНС у Приједору остварио јер је, у односу на локалне изборе 2008. године, на овогодишњим изборима повећао број гласова и за градоначелника и за локални парламент.

"О тачном броју гласова говорићемо када стигну и гласачки листићи путем поште јер је за такав начин бирања регистровано око 3.500 бирача", рекао је Павић.

Према његовим ријечима, о коалицијама за Скупштину града Приједора рано је говорити док се не буде знао тачан састав парламента.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *