Павић никад упорнији: Имамо 100.000 гласова, хоћемо кандидата за највишу функцију

Предсједник ДНС Марко Павић у интервјуу за сарајевске портале истрајава на идеји да његовој странци треба припасти једна кандидатура, било за предсједника Српске, било за члана предсједништва.

понедељак, 29 јануара, 2018 / 14:00

Иако је то скоро па уобичајен манир из претходних преговора, многи са повећаном пажњом очекују реакцију ДНС, будући да постоје сумње у сукобе СНСД и ДНС.

– Све су то шпекулације. ДНС је самостална странка, која самостално доноси одлуке. Тако ће бити и овог пута. Ми смо, за сада, утврдили своју платформу којом ћемо ући у преговоре са другим странкама. Та платформа значи више од 100.000 гласача, од 12 до 15 посланика у Народној скупштини РС и једна од појединачних функција – члан Предсједништва БиХ или предсједник РС. То је оно са чим ми улазимо у преговоре и улазимо са добрим потенцијалом. Задње анкете показују да ДНС јако добро стоји и сваког дана стичемо веће повјерење грађана. Још нисмо ни са једном странком разговарали о коалицији. Сматрам да је то рано и да то не треба. Ко год да сада избаци било какав податак, то је као да му ставите мету на чело и он је спреман за одстрел од оне друге стране – рекао је Павић.

Након сукоба ДНС са једне, те СНСД и СП са друге стране, по питању продаје Љубије, непознаница је да ли се ова коалиција може одржати. Са новим захтјевима ДНС, те ставом СНСД да неће никоме препуштати кандидатуре за двије инокосне функције, многи сумњају да би ДНС могао на изборе изаћи самостално, или промијенити колону. Павић није био одређен по том питању.

– Па, нисте ни од нас чули да ћемо ми препустити једну од функција. То су предизборне платформе вјероватно свих странака. Таква је и наша. Када сједнемо да разговарамо, видјећемо до чега се може доћи. Односе никада не треба градити, рецимо, на "Љубији". Тачно је да смо имали неспоразум у вези са овим питањем. ДНС и ја другачије смо мислили и на крају смо се изборили за то. ДНС је коректан. И прије сједнице НСРС нашим партнерима смо рекли да ДНС то не може подржати, да купац "Љубије" није кредибилан и да као такав не може донијети добро ни Приједору, ни овој регији, нити РС. То смо отворено рекли и ишли смо са тим ставом. Није било говора да промијенимо став. Управо због тога није било неспоразума или неких ружних ријечи. Сматрам то фер политиком у коалиционим односима.

Павић је додао да је могућ договор са било којом странком, и а ДНС оставља за себе коначну одлуку. Рекао је и да се политички "иживио" и да не претендује ни на једну функцију.Оставите одговор