Павић: Нећу ја бити кандидат, можда подметнемо Чубриловића

Гостујући у емисији 1 на 1, лидер Демократског народноз савеза, Марко Павић, рекао је да нема амбиција да се на предстојећим општим изборима кандидује за предсједника Републике Српске.

недеља, 25 фебруара, 2018 / 21:54

Један од разлога за ту одлуку је и то, каже, што се одавно у политици иживио. Интересује га само успјех ДНС, а преговори крајем марта и почетком априла даће одговор у ком аранжману су наступити на изборима.

Павић је рекао да ће настојати да ДНС има кандидата за предсједника, понављајући своју платформу, боље рећи зацртани циљ о броју гласова, посланика и једној од двије водеће функције (предсједништво или предсједник).

– Ми са том платформом улазимо у разговоре са нашим коалиционим партнерима. До сада нисмо разговарали са њима, СНСД има своју платформу, али шта се у разговорима може окренути… Ми смо рекли једну од функција, и не би оспоравали већем коалиционом партнеру да он одабере – рекао је Павић, на опаску да је СНСД практично кандидовао Додика.

На питање да ли ће ДНС имати свог кандидата против СНСД, Павић је одговорио да је то једна од варијанти, која није добра ни за једну странку, јер тако расте шанса да се изгубе избори. На питање ко би могао бити кандидат, Павић каже да има доста кандидата, али неће да лицитира именима.

На питање да ли је то Недељко Чубриловић, Павић одговара:

– Може бити и он, зашто да не. Стари члан ДНС, има искуство. Кажем, нисмо спомињали имена, али ДНС увијек може одговорити именом на ту функцију.

Додао је да није истина да им је СНСД прије преговора понудио мјесто премијера, али да су у ДНС спремни на тако нешто.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *